Přesně za týden startuje kladenský SK přípravu na novou fotbalovou sezonu v divizi. Trenér Ivan Pihávek se kromě toho pro Vaše Kladno ještě ohlédl za tou uplynulou.

Je třetí místo neúspěch, nebo jste po nějaké době od ukončení sezony spokojený?
Spokojený jsem s celkovým herním projevem, nespokojený jsem s tím, jaké nám dělalo potíže hrát do plných obran. Ale s tím mají problém i naši reprezentanti (usmívá se)… Doplatili jsme na neproměňování šancí, malou frekvenci střelby a v některých zápasech i na nekoncentrovanost, když jsme soupeře zbytečně pustili do vedení a pak se snažili skóre otáčet. Ztracené body v takových zápasech nás odsunuly až na to třetí místo. Všechno je to o zkušenostech, které mnozí hráči teprve tuto sezonu sbírali. Sezonu nehodnotím negativně. Bohužel, postup se nepovedl a pokusíme se o něj v další sezoně.

Na konci jara jste stavěl dorostence. Zvláště v posledním zápase přesvědčili, že se s nimi zřejmě bude muset vážně počítat. Jak vás potěšil jejich výkon?
Jsou to hráči, kteří už v dorostu kvůli věku hrát nemohou, a chtěl jsem, aby zažili atmosféru divizních utkání. Nezklamali a navíc Kroutil, který vstřelil pět gólů ve dvou zápasech, měl vlastně start v áčku z říše snů. Prakticky z každé šance dal gól. Měl jsem k němu výhrady, co se týče mezihry. Doufám jen, že se mu z toho nezamotá hlava…

K němu by měl nastupovat Nesládek, další hrotový útočník i střelec, který skončil v jablonecké juniorce. Rýsuje se tedy parádní úderná dvojice?
Pokud roli střelce potvrdí i Nesládek, pak by nám oba měli vytrhnout trn z paty, který nás trápil celou minulou sezonu, kdy nám scházela smrtící zakončení. Je jen na nich, jak se k tomu postaví.

Kdybyste, čistě teoreticky, nyní dostali nabídku hrát o soutěž výš, šli byste do toho jen s tímhle mančaftem?
Museli bychom jako klub zvážit více aspektů, jestli jsme vůbec schopni třetí ligu utáhnout. K tomu nám myslím ještě něco chybí. I bez posílení kádru bychom byli v problémech. Jsou tam týmy, s kterými bychom hráli vyrovnanou partii, ale na top mužstva bychom bez kvalitních posil neměli. 

Jaký bude začátek vaší letní přípravy, která začíná sedmého července?
Zaměříme se především na kondici, která mnohým hráčům ke konci soutěže rychle mizela. Všichni si první dva týdny hrábnou na dno. Po třech týdnech už musíme odehrát v nějaké kvalitě zápas, protože nás čeká pohárové střetnutí.

Jan Murárik