Mužstvo Pavla Patery dál posiluje, kladenská legenda doplňuje další dílek do skládačky svého mužstva a v první prázdninový den jistě potěší kladenské fanoušky. Rytířům pro příští ročník zajistil služby litvínovského útočníka Petera Jánského.

„O Peterových kvalitách je zbytečné mluvit, jeho vizitka z první litvínovské lajny s Hüblem a Lukešem totiž mluví sama za sebe. Na spolupráci s ním se moc těším,“ okomentoval Pavel Patera Jánského příchod.

Jednatřicetiletý útočník před rokem oslavil s Vervou triumf v extralize a historický úspěch Litvínova ozdobil nejlepším individuálním výkonem kariéry - v základní části nasbíral jednatřicet kanadských bodů (16+15), dalších osm přidal ve vítězném play off. 191 centimetrů vysokého a metrák vážícího hokejistu chce Patera často vidět v předbrankovém prostoru. „Má na to parametry. Očekávám od něj podobnou hru jako v Litvínově, to znamená s tahem do brány,“ doplnil jednatel a hlavní trenér Rytířů Kladno.

Peter Jánský začínal s hokejem v Mostě a většinu kariéry strávil v Litvínově. Dvě sezony působil ve Spartě Praha, na devět utkání si odskočil do Pardubic. Celkem má na kontě přes pět set extraligových utkání, za český národní tým nastoupil ke dvěma desítkám zápasů. 

Zdroj: www.rytirikladno.cz

Foto: hcverva.cz