Na Stadionu Františka Kloze se včera poprvé v nové sezoně proběhli fotbalisté SK. Podle trenéra Ivana Pihávka zahájili klasickou letní přípravu.

Nic nového pod sluncem. Pouze dvě hvězdy už nesvítí na kladenském fotbalovém nebi. Suchý s Hanzlíkem kopou za Litoměřicko, kam také včera poprvé zamířil kladenský Lukáš Křeček. Ten skončil v žižkovské Viktorii a nepředstaví se tedy v dresu Hostouně.

Na hřišti SK se nové tváře neukázaly. „Z mladíků, kteří po sezoně skončili v juniorce, máme jen Kroutila, u ostatních je nutná dohoda s jejich kluby,“ pokrčil rameny trenér Pihávek. Kromě Kroutila mezi starší hráče zapracovává brankáře Skaláka a útočníka Nesládka, navrátilce z Teplic respektive z Jablonce. „Ještě se vrátí Rada,“ dodává kladenský kouč. 

Ze základní sestavy budou ještě několik dnů chybět například Procházkové, užívající si dovolenou. Zbytek letní přípravy zřejmě od pondělí mužstvo absolvuje v nedalekých Srbech. Odtud vyrazí k šestici přátelských utkání. „Naordinoval jsem více přátelských zápasů než obvykle, protože počítám s tréninkovými absencemi. Čas hráčům zabírají brigády i zaměstnání. Prvních čtrnáct dnů se zaměříme na kondici a poté na herní souhru,“ upozorňuje Ivan Pihávek. 

První přípravný zápas sehrají v Tlustici u Hořovic v sobotu 16. července dopoledne (10.30 h.). Další neděli se utkají v Praze s Horními Měcholupy. Poté následují zápasy s juniorkou Mladé Boleslavi, pohárové utkání v Sedlčanech (oboje 23. a 24. července), v Novém Strašecí a doma s Aritmou. Mistrovská divize začíná svůj program 13. srpna.

Jan Murárik

sktrener

Trenér Pihávek ordinuje kondičku

sktrenink

Trénink přerušovalo úmorné vedro

skvesely

Veselý hodnotí Bartošovo ploché břicho. Přihlížejí Tesař s Kalinou.