Mají za sebou kruté zážitky. Toho příjemného zatím zažili minimum. I proto museli přijmout porážku.

Fotbalisté kladenského SK nestačili včera na pražské Horní Měcholupy. Ovšem výkonem Kladenští rozhodně nezklamali. Přes prohru 0:2 (0:2) předvedli svižný fotbal, byť mají v těle a zvláště v nohách tvrdé tréninkové dávky z naběhaných kilometrů po lesích kolem Kladna. Navíc nastoupili například bez zraněných Štoncnera, Honzy Procházky, Tótha a Kroutila, tedy hráčů základní jedenáctky.

„Tenhle zápas byl vrcholem fyzické přípravy. Kluci toho mají plné zuby. Nyní začneme přecházet na herní prvky, už se potkají častěji s míčem,“ konstatoval se spokojeným výrazem v tváři trenér Ivan Pihávek. 

V přípravě se nehraje jen na výhry, ty nejsou až tak důležité, jako herní projev mužstva. V prvním poločase mohl SK do pěti úvodních minut vést o dvě branky, jenomže vyložené šance zvláště Nesládek zahazoval. Hosté skórovali z jednoho brejku a přesné střely z třiceti metrů, na kterou Sakalák nedosáhl. 

Po změně stran nasadil Pihávek všechny dorostence, co měl k dispozici. S nimi se hra vyrovnala a hosté díky svižnějšímu pohybu Kladenských přestali zlobit. Dvě tři nebezpečnější střely lapil opět velmi spolehlivý Tesař. Na druhé straně z přibližně stejného počtu pokusů také do sítě žádný nepronikl. 

O nadcházejícím víkendu čekají Kladenské dva zápasy. V prvním, sobotním, jedou do Mladé Boleslavi, kde změří síly z tamní juniorkou, v neděli pak sehrají pohárový duel v Sedlčanech. „V sobotu vyzkouším především dorostence a po zápase oznámím, s kým dál počítáme. V neděli nastoupí nejsilnější možná sestava,“ konstatoval Pihávek. Většina dorostenců totiž Kladnu klubově nepatří a kromě výkonnosti o jejich dalším osudu v SK rozhodne požadovaná přestupová částka. Údajných sto tisíc korun za pražského Danylycha zřejmě budou nad síly kladenského klubu. 

Sestava SK: Skalák (Tesař) – Bartoš, Pechr, Rada, Kalina, Šíma, T. Procházka, Růžička, Bořík, Kraus, Nesládek (střídali Veselý, dvakrát Pechr s Růžičkou, Putík, Pešička, Danylych, Hejda, Krsek).

Jan Murárik