Mítink Kladno hází! už je za dveřmi. Pozvánku pro vás posílá kladivářka Pavla Kuklová. Patří mezi elitu domácího hodu kladivem a je aktuální medailistkou z mistrovství České republiky dospělých. V jejím nabitém programu mezi závody ve Spojených státech amerických a domácími kláními si našla čas na Kladno hází! a Kladenské memoriály 2016.

Jak se těšíte na kladenský mítink?
Na mítink Kladno hází se těším moc. Nejen protože se znovu uvidím s kamarády a známými více než po roce, ale také protože to bude skvělá příležitost si zaházet a snad hodit dobrý výkon.

Daří se vám na Sletišti?
Na stadionu Sletiště jsem už párkrát závodila, ale po pravdě musím přiznat, že se mi tam nevedlo moc dobře. A ani nevím proč, Sletiště je jeden z nejhezčích stadionů, co se polohy týče. Ale než se vymlouvat na věci kolem, asi jsem pokaždé měla jen smůlu, že jsem přijela se špatnou formou. Doufám, že letos smůlu prolomím 

Jaký je pro vás dosud nejhodnotnější výkon či umístění?
Mám dva nejhodnotnější výkony. Ten první je výhra na mistrovství České republiky juniorů v roce 2014 v Třinci výkonem 58,10 metru. Tam jsem také splnila limit na mistrovství světa juniorů v americkém Eugene, díky kterému se mi otevřela nová kapitola života (studium + trénovaní v USA). Ten druhý je z mistrovství České republiky dospělých 2016 v Táboře, kde jsem v osobním rekordu 61,61 metru vybojovala 3. místo a poprvé se postavila na stupně vítězů mezi dospělou elitou.

Co vzkážete divákům mítinku?
Divákům bych ráda vzkázala, aby si mítink nenechali ujít, protože to bude jedinečná příležitost, jak přijit zafandit, vidět atlety v akci, anebo si určitou disciplínu vyzkoušet sami na sobě.

- KK -

Foto: Martin Špička