Takovou přestřelku a možná ani postup kladenského SK z předkola poháru čekal málokdo. Kladenští si totiž z plné přípravy na ostrou sezonu odskočili do Sedlčan po přátelském zápase v Mladé Boleslavi (0:3). Ovšem na půdě divizního celku na nich nebyla znát ani špetka únavy a svého soupeře porazili 4:3 (2:2).

Trenér Pihávek nasadil do hry to nejsilnější a nejzdravější, co má momentálně k dispozici. V prvním poločase měli Kladenští více ze hry, přesto dvakrát museli dotahovat náskok domácích. Ti dělali hostům starosti především úniky po křídlech a následnými centry do vápna. Po jednom takovém vypadl Tesařovi míč z ruky a Sedlčany lacino skórovaly. Druhý gól do sítě Kladna padl opět po rychlém útoku, který obrana hostí hasila ve vápně faulem a domácí nařízenou penaltu proměnili. 

Poprvé Kladenští srovnali skóre po skvělém centru Bartoše téměř od rohového praporku a následné hlavičce Boříka á la Ronaldo. Druhé vyrovnání zařídil perfektně rozehraným rohem Kalina. Ten zase posadil míč přesně na placírku stopera Rady. 

Po návratu z kabin inkasovalo Kladno potřetí, znovu po centru od postranní lajny, ale znovu dokázalo vyrovnat. Míč tentokrát putoval po ose Tesař – Pechr – Bořík – Šíma, od něj letěl přízemní centr do malého vápna na „dorostence“ Kroutila a kladenský kanonýr uplynulého jara se v koncovce nemýlil (vstřelil šestý gól ve čtyřech mistrovských utkáních v dresu SK, pozn. red.). 

Když už se téměř pět stovek diváků kolem hřiště chystalo na „prodlouženou“, poslední centr zápasu našel v pokutovém území dalšího bývalého dorostence zařazeného do áčka Nesládka a bylo hotovo! O víkendu se Kladno utká doma (zřejmě v sobotu v Srbech) s Táborskem. 

„Po chybách v obraně jsme třikrát zbytečně inkasovali. Kluky chválím, že mákli a vyrovnali. No a ten čtvrtý gól si dali jako odměnu za pěkný fotbal, který se musel divákům líbit,“ uvedl po utkání trenér Ivan Pihávek. 

Góly SK: Bořík, Rada, Kroutil, Nesládek

Sestava SK: Tesař, Kalina, Veselý, Rada, Pechr, Šíma, Bartoš, T. Procházka, Bořík, Štoncner, Kroutil (střídali Nesládek, Kraus).

Nejbližší divizní soupeř Kladna - hostouňský Sokol - podlehl v předkole poháru Sezimovu Ústí 0:2.

Jan Murárik

sedlacanyborik

Bořík právě vstřelil po centru Bartoše (3) gól hlavou

sedlacanykroutila

Kroutila bylo těžké uhlídat...