Jeho letité úsilí předvádět kvalitní fotbal každou sezonu dozrává. V té současné to vypadá, že fotbalový SK pod vedením trenéra Ivana Pihávka má ještě lepší formu, než v minulé, kdy kladenský tým v divizi skončil na třetím místě.

Sedm gólů v síti Mostu, to je dlouho nevídaná kanonáda v podání kladenských fotbalistů. Soupeř se zmohl jen na jediný přesný zásah. Jaký byl základ k tak vysoké výhře?
Nepodcenění soupeře. Jsem rád, že hráči k zápasu nepřistoupili s tím, že se Most porazí sám. Hráli od začátku naplno a výborně. 

Výkonnost týmu stoupá, nebo ten výkon byl dán hlavně slabým soupeřem?
Stoupá. Soupeř samozřejmě nepatří k těm silnějším v naší skupině, ale naši hráči i přes velké vedro napadali protihráče aktivně vysoko a předváděli náročný fotbal. 

Na hrot útoku jste poslal Tótha, který splnil očekávání a prosadil se dvěma góly. Pod hrotem opět operoval Honza Procházka. Budete v tomto rozestavění pokračovat?
Pokud nastoupíme proti podobnému soupeři, který nemá rychlé obránce, tak tohle rozestavění je účinné. Ale máme široký kádr devatenácti hráčů a nikoho, kdo by se jevil jako účinná zbraň vpředu, předem nezatracuji. Marek Tóth je na přebírání kolmým nahrávek za obranu momentálně nejvhodnější typ hráče. Na to, že kvůli zranění neabsolvoval letní přípravu, hrál výborně.

Dá se při výhře 7:1 týmu něco vytknout?
Snad jen zahození mnoha dalších šancí. Měli jsme si v situacích jeden proti jednomu, nebo tváří v tvář brankáři počínat chytřeji. Ovšem já útočník nikdy nebyl, tak mám na tyhle situace trošku jiný pohled (směje se).

V Rakovníku, kde se v sobotu odpoledne představíte, se dá hrát podobným stylem, jako proti Mostu?
Způsob hry ovlivní případné zdravotní rozpoložení mužstva i počasí. 

Jan Murárik