V létě svlékl dres Karlových Varů a navlékl „zbroj“ kladenských Rytířů. Ladislav Zikmund (21) odehrál proti Slavii (3:2) výborné utkání, vstřelil svůj první gól za Kladno a se svými spoluhráči jen potvrdil, že v téhle sezoně to zatím čtvrté lajně šlape výtečně.

Před domácí výhrou s Litoměřicemi jste prohlásil, že až to týmu začne střílet, budete soupeřům brát body mnohem víc než do té doby. Rytíři tedy mají šest bodů ze dvou zápasů. Padá vám to tam, nebo spíše to soupeřům tolik nestřílelo?
Spíše nám to už střílí, i když to stále není ono. Pořád máme ve hře chvilky, kdy začneme místo přímočaré hry dělat oblouky a nehrajeme celých šedesát minut, co bychom chtěli.  

Ovšem Rytířům, jak řekl Petr Ton, nevycházejí podle představ hlavně začátky zápasů. Jak je to možné, že to pokračuje (Slavia měla v úvodních deseti minutách šest střel do branky, Rytíři jednu, pozn. red.), když o tom všichni víte?
(krčí rameny) Těžko říct v čem to vězí, jak se toho okamžitě zbavit. Na ledě o tom víme, ale asi potřebujeme něco, co nás nakopne, nejlépe dát i z té jedné střely gól. Když jsme ho pak dali, tak všichni museli vidět, že jsme začali hrát mnohem líp. 

V lajně máte zkušeného Cetkovského a mladíčka Kubíka. Jak se vám s ním hraje?
Hraje dynamicky, a to mně vyhovuje. Vyhovíme si ve všem. Zapadl mezi nás výborně i v kabině. Na ledě mluví ke hře, není zamlklý, což je jedině dobře. 

Do Kladna jste přišel z Karlových Varů. Stýská se vám po extralize?
Samozřejmě, že Vary z hlavy jen tak nepustím. Tam jsem se od šesti let hokej učil. I když jsem pak nějakou dobu hrál na Slovensku, minulou sezonu jsem zase ve Varech působil a bylo to parádní. Ale teď jsem v Kladně a mám před sebou jeden cíl – postoupit s ním do extraligy. 

Dnes večer hrajete v Jihlavě, které se zatím nedaří. Je to pro vás výhoda?
To se nedá takhle brát. Nám se také nějakou dobu nedařilo a chytli jsme se. Ale Jihlava by s tím mohla ještě jeden zápas počkat (směje se). Hrajeme teď líp na širších kluzištích, takže věřím, že v Jihlavě neprohrajeme.

Jan Murárik