Hokejoví junioři vedou extraligovou tabulku, přestože v zápase na Slavii poprvé v sezoně prohráli (2:4). Po pěti kolech je to první bodová ztráta vůbec. Trenér Jindřich Lidický měl po utkání slova pochopení.

Do zápasu na Slavii jste dokázali porazit venku Plzeň nebo Chomutov, což jsou vynikající mužstva. Slavia se až do pátého kola krčila ve spodních patrech tabulky. Proč jste nebodovali i na jejím ledě?
Protože jsme zaspali začátek zápasu a domácí jsme pustili do třígólového náskoku. Pak jsme sice v poslední třetině snížili na rozdíl jediného gólu, ale slávisté nám opět odskočili a my se už neprosadili. Bylo hodně znát, že nám z různých důvodů chyběly čtyři opory a rozpadla se nám i první úderná lajna. Úderná síla se nám rozmělnila a tím pádem jsme neproměnili šance, které bychom jistě dali. Ale to je sportovní život, nemohli jsme si myslet, že můžeme vyhrávat donekonečna. 

Kromě čtyř opor jste nechali sedět i brankáře Stahla, který podává výborné výkony…
Chtěli jsme do branky pustit i druhého gólmana. Nemůže všechno chytat jeden brankář. Chováme se korektně.

Čím to je, že kladenští junioři po mnoha letech hořekování vedou tabulku?
Podařilo se nám postavit špičkovou tvořivou první lajnu, druhá také dávala góly a třetí se čtvrtou za nimi příliš nezaostávaly. 

Jak se vyrovnáváte s faktem, že junior Adam Kubík je už třetí zápas součástí základní sestavy prvního týmu?
Moc mu to přejeme. Adam je komplexní chytrý hráč, který umí číst hru a velice dobře bruslí. Mnohdy to vypadá, že se na bruslích ani moc nenadře. Jestli je pro áčko platným hráčem, tak je to pro kladenský hokej výborné. Pro nás i pro všechny další trenéry, kteří se podíleli na jeho výchově, je to čest. S trenérem Pavlem Paterou jsme domluveni, že když ho budeme potřebovat, tak nám ho dá. 

Máte v týmu další podobné hráče, kteří by mohli jednou přejít do základní sestavy áčka?
Máme a po sezoně je do áčka doporučíme. 

Jan Murárik

junikapitan

Kapitán Patyk před závěrečnou třetinou povzbuzoval spoluhráče

junikladensti

Kladenští si v závěru zápasu vytvořili slušný tlak, ale k vyrovnání nestačil...

juninalede

Na ledě Slavie to chvílemi vypadalo jak na hokeji za první republiky, kdy se hrálo venku...

juniprvni

První porážka Rytíře hodně mrzela