Kladenští volejbalisté zvou nejen své věrné příznivce na jedinečnou možnost vidět je doma před extraligou ve větší akci. Dnes a v sobotu se v hale BIOS totiž uskuteční mezinárodní turnaj pod záštitou primátora Kladna.

Zúčastní se ho čtyři týmy. Rivalové z Karlových Varů, které Kladno minulou sezonu potrápilo v play off, slovenský tým z Prievidze s řadou reprezentantů včetně polského hráče z olympiády v Riu a Francouzi z Nantes s českými hráči, holandskými reprezentanty i českým trenérem Martinem Demarem.

„Turnaj jsme pojali také jako charitativní akci. Naši hráči se přihlásí do registru dárců kostní dřeně. Já už v ní jsem. Chceme upozornit na existenci Nadace kostní dřeně,“ říká Milan Fortuník, trenér kladenského týmu. Ten v BIOSce představí až na holandské reprezentanty kádr pro novou sezonu. Kladno by se tedy mělo představit v tomto složení: Dillien, Hietanen, Trojan, Křesťan, Hyský, Zajíček, libero Lenc. 

Zápasy turnaje

Dnes Prievidza – Nantes (19.00) Kladno – Karlovy Vary (17.00)

Sobota Kladno – Prievidza (9.30), Nantes – Karlovarsko (11.30), Karlovarsko – Prievidza (15.00), Kladno – Nantes (17.00). 

Jan Murárik