Vstup do Poháru primátora Kladna se domácím volejbalistům nepovedl hned dvakrát. Zaprvé s Karlovarskem prohráli 0:3, zadruhé Belgičan v barvách Kladna je minimálně na jeden zápas zřejmě ze hry.

Nahrávač Dillien se nešťastně ocitl v místě, kam na bloku směřoval loket Fina Hietanena. "Maty jak šel dolů z bloku, tak mě nerad trefil. Jsem v pořádku, jen lékař mi řekl, abych byl den v klidu," uvedl pro Vaše Kladno Renand Dillien.

Místo Belgičana si domácí půjčili Demara z francouzského celku Nantes a než se stačili sehrát, prohrávali o dva sety, byť je měli slibně rozehrané. Chyby v koncovkách obou sad ale pomohly hostům do vedení, které si ve třetím setu celkem lehce pohlídali. "Jsem stále rozpačitý z toho, jak špatně bráníme situace po dobře rozehraném podání. V tomhle nás čeká ještě velký kus práce," hodnotil vystoupení svých svěřenců trenér Milan Fortuník. K dobru Kladenských je nutné přiznat, že soupeře dokázali podáním zatlačit. Kromě dvou Holanďanů chyběl Trojan a fanoušci i lidé blízcí kladenskému volejbalu volají po přítomnosti Borka Fokta, který uměl mužstvo vyhecovat a hru usměrnit. Borek je na soupisce, ale jak vzkázal před sezonou, nastoupí, když bude nejhůř. A to zatím není. 

Dnes Kladno nastoupí v hale BIOS nejprve proti Prievidzi (9.30) a odpoledne k poslednímu zápasu turnaje s Nantes (17.00).

Sestava Kladna: Dillien (Démar), Syrůček, Křesťan, Hyský, Zajíček, Lenc.

Jan Murárik

belgicanfilip

Filip Křesťan (v kšiltovce) ví, čím přítelkyni potěší...

belgicanstopy

Stopy po události si Belgičan nosil chvíli s sebou...

belgicanvmodrem

V modrém dresu nastoupil za Kladno na výpomoc Démar z týmu Nantes