Státní svátek neplatí vždy pro všechny a své o tom vědí i hokejoví Rytíři. V rámci devátého kola je čekal výlet až do daleko vzdáleného Frýdku Místku, odkud je to k polským hranicím jen necelých třicet kilometrů.

Farma extraligového Třince a zároveň nováček soutěže však dostal od prvního Kladna za vyučenou. Svěřenci Pavla Patery si domů odváží výhru 2:0 a jsou tak už potřetí v řade neporaženi. Frýdek Místek – Kladno 0:2 (0:1, 0:1, 0:0).

Zápas dvou týmů z čela tabulky, tedy prvního Kladna a třetího Frýdku Místku, začal ze strany kladenských hráčů velmi aktivně. V domácím brankovišti se představila posila z extraligového Třince, bývalý slovenský reprezentant Peter Hamerlík, který musel od prvních sekund likvidovat mnoho šancí Rytířů. Frýdek Místek v deváté minutě zahodil přesilovou hru a po ní i několik šancí. Kladno to rychle potrestalo střelou od modré čáry, odkud pálil František Ptáček, který tak otevřel v sedmnácté minutě skóre. O minutu později trefil tyč obránce David Růžička, ale to bylo z první dvacetiminutovky všechno.

Druhá třetina začala pořádně až v její páté minutě. Obránce Rytířů Jurij Repe zlomil při pokusu o střelu svou hůl, ale další kladenský pokus o deset vteřin později už měl gólové parametry. Od modré čáry přihrál před bránu Petr Ulrych, našel Davida Tůmu a ten ranou pod horní tyč nedal frýdeckému brankáři žádnou šanci. Poté však začal Frýdek Místek přidělávat starosti jak kladenské obraně, tak brankáři Hanuljakovi, který si však se všemi střelami i dorážkami poradil. Kladno zahrozilo do konce druhé třetiny ještě několikrát. Do dobrých šancí se dostával teprve osmnáctiletý útočník Adam Kubík a vedení mohl navýšit také Matěj Pekr. Všechno však zlikvidoval Hamerlík.

Ve třetí třetině se toho už příliš nestalo. Pouze v 55. minutě to vypadalo na jistý gól, kdy měl Jiří Burger prázdnou bránu. Puk se však od tyče odrazil pryč a poté se na něj vrhl Hamerlík, takže akce skončila.

HC Frýdek Místek – Rytíři Kladno 0:2 (0:1, 0:1, 0:0).

Branky a nahrávky: 17. Ptáček (Strnad, R. Přikryl), 25. Tůma (Ulrych, Kubík)

HC Frýdek Místek: Hamerlík (Šimboch) – Kania, Roupec, Michal Roman, Matyáš, Jeník, Zahradníček, L. Doudera – Luka, Klimša, T. Káňa (C) – J. Sýkora, Kanko, Chmielewski – R. Meidl, Jaroš, Franek – M. Kovařčík, Jašek, Miloš Roman – Christov.

Rytíři Kladno: Hanuljak (Cikánek) – D. Růžička, P. Hořava, J. Drtina, Repe, Ptáček, Ulrych, F. Matula – Ton, Burger (C), Tenkrát – Tůma, Kubík, Machač – Jánský, R. Přikryl, Strnad – Zikmund, Pekr, Cetkovský.

Lukáš Jůdl

tabulefm