Patří Kladnu, ale hostuje v týmu ústeckých Lvů. A v téhle sezoně patří nejen mezi jeho nejlepší hráče, ale ještě nedávno byl vysoko i v tabulce kanadských bodů WSM ligy. Kdo byl zvědavý, jak si Jan Dalecký povede na „svém“ ledě, nedočkal se. Šikovný útočník seděl na tribuně se zraněnou nohou. 

Sledoval jste porážku spoluhráčů. Jak se vám předváděný hokej obou týmů jevil z výšky tribuny?
První třetina byla oboustranně opatrná. Ve druhé, od chvíle, kdy Kladno vstřelilo gól, bylo na koni a mělo převahu. Rytíři byli po zbytek zápasu lepší. Hráli určitě o sto procent lépe, než proti nám v přípravě. Není náhoda, kolik bodů získali. Hrají opravdu dobře. 

Proč jste mimo hru?
Před týdnem jsem si na ledě přisedl kotník a pohmoždil jsem si v něm vazy. Zranění mě vyřadilo ze hry na čtrnáct dnů.

Máte v týmu silnou konkurenci v útoku, bude se vám vracet snadno? 
Máme vyrovnané tři lajny. Je úplně jedno, jestli naskočí první nebo ty další, každá umí dát důležitý gól. Než jsem se zranil, měl jsem slušnou formu a doufám, že na ni navážu, takže návrat by nemusel být komplikovaný. V téhle sezoně mně body naskakují, ani pomalu někdy nevím, jak. Jde to samo a hokej mě baví jako už dlouho ne.

V Ústí jste na sezonu. Takovým výkonem si říkáte o návrat do Kladna…
Tohle teď neřeším.

Jaký je v současné době největší rozdíl mezi prvním Kladnem a Ústím, které je páté?
V rozpočtu na sezonu. Kladno je proti Ústí jinde. Jasným cílem Rytířů je postup do extraligy, kdežto my chceme do play off, v něm pak hrát co nejlíp a dostat se co nejdál. 

Jan Murárik