Mezi kladenskými zadáky má velmi důležitou roli a v týmu Rytířů patří k nejzkušenějším hráčům. Přesto obránce Jiří Drtina v této sezoně ještě nebodoval. Před dvěma lety dovedl Chomutov jako kapitán do extraligy a s Kladnem by si to rád zopakoval. 

V desátém kole jste narazili na Ústí nad Labem, které v tu dobu bylo druhé. Utkání jste vyhráli 3:0…
Nebyl to úplně lehký zápas. Ústí je nevyzpytatelný soupeř, který umí hrát výborně do útoku. Znemožnili jsme jim ale protiútoky, které často proměňují, a drželi jsme se naší hry. Díky tomu jsme zápas vyhráli.

Zápas se neobešel bez několika krvavých šrámů a vy máte nad okem také jeden. Co se stalo?
Soupeř mi chtěl nadzvednout hokejku, ale nějak se mu to nepovedlo a trefil mě nad obočí. Nebylo to však nic hrozného.

I přes vaše dobré výkony nemáte na kontě stále jediný kanadský bod. Nesráží vám to sebevědomí?
Rád bych pomohl týmu i nějakým tím kanadským bodem, takže na to určitě myslím. I když jsem tedy nikdy nesbíral žádná kvanta bodů. Někdy je člověk sbírá, ani neví jak, jindy zas nemá štěstí, které je zkrátka potřeba. 

Jak jste spokojený s vaším dosavadním výkonem?
Zatím se cítím dobře, ale vždy to může být ještě lepší. Sezona se stále ještě rozjíždí a tak věřím, že to nejlepší teprve přijde.

Jak se vám v Kladně líbí?
Prostředí znám už z minula. V Kladně se mi líbí a je tu zatím skvělá atmosféra, týmu se daří. Navíc je tady výborná parta.

Bydlíte v Kladně, nebo musíte dojíždět?
Dojíždím z Prahy, dělal jsem to tak i před těmi třemi lety, kdy jsem v Kladně hrál. Není to sice nic příjemného, ale dá se to zvládnout.

Přemýšlel jste po vašem odchodu z Kladna nad tím, že si tady ještě někdy zahrajete?
V dnešní době je to hodně složité, protože hráči putují těmi týmy po celé České republice i mimo ní. Nikdy nevíme dne ani hodiny, jak to bude dál. O návratu do Kladna jsem nepřemýšlel, ale já jsem vždycky rád, že někde mohu vůbec hrát. 

Co od hokeje ještě očekáváte do budoucna?
Velké cíle už mít asi nemohu, ale chtěl bych hokej hlavně ještě nějakou dobu hrát. Ani to však není v dnešní době nejjednodušší cíl (směje se).

Lukáš Jůdl

Foto: Beny Kostečka