Rytíři se po posledním prohraném zápase opět naladili na vítěznou notu a Prostějov přehráli na domácím stadionu 3:1 (0:0, 3:0, 0:1). 

Na zápas se mohli fanoušci těšit už jen z toho důvodu, že se na kladenském ledě objevil znovu i Jan Rudovský, tentokrát však jako nebezpečný soupeř. A o tom, že by se Prostějov neměl v novém složení podceňovat, se mohli domácí hráči přesvědčit už ve čtvrté minutě, kdy trefili hosté ve vlastním oslabení tyčku. Další šance se pak naskytly především v přesilových hrách, kterých bylo během první třetiny celkem pět. Během té poslední se prosadili Zikmund s Havlůjem, ale hostující brankář zvládl schovat puk do bezpečí a udržel skóre 0:0.

Ve druhé třetině se hned ze začátku projevil Kubík, ale Neužil opět dokázal, že to s ním Rytíři dnes nebudou mít jednoduché. Kladno se pak dostalo do několika nepříjemných situací, když byl ve dvacáté sedmé minutě vyloučen Drtina, kterého hned po skončení trestu vystřídal Ptáček. Domácí obrana ale nebezpečnou situaci pohlídala a odměnou jí byl gól, který ve třicáté třetí minutě vstřelil Peter Jánský. První branka dodala Kladeňákům sebevědomí a odstartovala střeleckou smršť. Nejprve poslal Růžička ve třicáté osmé minutě nahrávku Jiřímu Burgerovi, který hostujícího brankáře zneškodnil a hned minutu poté se trefil poprvé za A-tým také Adam Kubík. Rytíři se tak během pouhých šesti minut dostali do vedení o tři branky.

Ve třetí třetině poskytli hosté Kladnu příležitost připsat si čtvrtý gól, když se na trestnou lavici posadili rovnou dva prostějovští hráči. Domácí toho však nevyužili a jediná větší šance, kterou měl na hokejce opět Kubík, skončila v bezpečí u Neužila. V padesáté minutě si své ze hry urval také Prostějov, když se trefil Lukáš Krejčík a využil tak šestou přesilovku. Hosté vycítili svou šanci a v padesáté sedmé minutě odvolali při vlastní výhodě i brankáře Neužila. Tlak na kladenskou branku však Rytíři ustáli a Cikánek předvedl perfektní zákrok, když stačil na poslední chvíli zabránit Venkrbcově střele. Kladno tak udrželo skóre a vyhrálo nad Prostějovem 3:1.

Příští utkání odehrají Rytíři v sobotu 8.10. v 17.00 hod s týmem HC Motor České Budějovice na zimním stadionu Motoru.

Počet diváků: 1844

Branky a nahrávky: 33. Jánský (R. Přikryl), 38. Burger (D. Růžička), 39. Kubík (Repe) – 50. L. Krejčík (Moskal)

Rytíři Kladno: Cikánek (Hanuljak) – P. Hořava, D. Růžička, Repe, J. Drtina, Ulrych, Ptáček, F. Matula – Tenkrát, Burger (C), Ton – Machač, Kubík, Tůma – Strnad, R. Přikryl, Jánský – Havlůj, Zikmund, Cetkovský.

LHK Jestřábi Prostějov: Neužil (Barvík) – Kaluža, T. Kvapil, Protivný, D. Kolář, Vokurka, V. Zadražil – Luňák (C), Venkrbec, Rudovský – M. Novák, Moskal, Korhoň – L. Krejčík, J. Káňa, Půhoný – Švec, Fiala, Hozák.

Barbora Lišková

 

tabuprostej