Rytíři dnes odpoledne (16.00 h.) změří síly s Havířovem, předposledním celkem WSM ligy. S celkem, který Kladenským připravil na domácím ledě první porážku v sezoně (2:1). 

Ovšem od té doby mnoho bodů severomoravský AZ nenasbíral a krčí se nad dnem tabulky. I proto do pátku uvítali Havířovští v kabině dvě posily. "Jedeme na led lídra zabojovat a pokusit se zlomit tu sérii porážek. Poprvé v lize za nás nastoupí obránce Tomáš Drtil, který s námi absolvoval letní přípravu a jevil se velmi dobře. Pokračuje také spolupráce se Zlínem. V obraně nám pomůže Oldřich Horák," uvedl Martin Janeček, asistent trenéra AZ. 

Dá se předpokládat, že Havířovští na úzkém kladenském hřišti obsadí vlastní modrou a neprodyšně ji uzavřou. "Zvu fanoušky, aby nás přišli podpořit a zároveň s námi měli trpělivost, když se jim bude zdát, že soupeřovu branku na tom malém prostou dobýváme těžko a dlouho. Nesmíme hrát hurá hokej, chceme postupovat ze zajištěné obrany a vyvarovat se zbytečných chyb na obou modrých lajnách. Věříme ve vítězství, tak ho s námi přijďte oslavit," říká obránce František Ptáček.

Jan Murárik

Foto: AZ Havířov