Hostouňští Sokolové roztáhli křídla a po pěti kolech výkonem svého soupeře zastínili. Dvě přesné trefy rozhodly o tom, že z jejich hřiště odjel Meteor po prohře 1:2 (1:1) s prázdnou.

Hosté se z jediné střely na bránu ujali v prvním poločase vedení, ale domácí díky chladnokrevnému zakončení Motlíka rychle vyrovnali. „Obrana Meteoru si mě a ještě Čurdy před tím gólem vůbec nevšímala. Tvrzník nám to za ně nacentroval a já byl k balonu blíž, ale kdyby ho měl Honza Čurda, tak ten gól dal taky. Šlo jen o to, vypíchnout ho před brankářem a dát míč do brány,“ usmíval se střelec prvního gólu Hostouně. „Hráči se nedokázali před vlastním pokutovým územím domluvit a kvůli tomu jsme inkasovali,“ uvedl k prvnímu poločasu trenér Martin Čurda.

Vynikající zápas odehrál útočník Veverka. Bývalý druholigový snajper byl hlavně po změně stran u většiny podstatných útoků domácího týmu. „Hrál výtečně, jen občas mi to mohl dát o chvilinku dřív. Ten jeho vítězný gól, to byla paráda,“ dodal hostouňský stoper a měl na mysli situaci ve druhém poločase, kdy si na levé straně posunul Veverka míč na roh velkého vápna a svoji slabší pravačkou obstřelil brankáře do vzdálenějšího vinglu. 

Hosté se kromě své gólové střely k dalším vůbec nedostali. Domácí spíše velkou bojovností než fotbalovou krásou tři body za výhru z trávníku vydupali. „Zápas kolo předtím v Nymburce byl z naší strany v divizi zatím fotbalově nejlepší. Tam se nám domácí divili, že v tabulce máme zatím tak málo bodů. S Meteorem to žádná krása nebyla, ale zase za tenhle výkon jsou tři body,“ poznamenal Motlík.

Sokol se z třináctého místa posunul na desátou příčku a příští sobotu sehraje s Velvary ostře sledované derby. „Jsem rád, že hráči po pěti porážkách nic nezabalili a dokázali vyhrát nad soupeřem, nad kterým bychom doma vyhrát měli. Nechtějí být v divizi za otloukánky, a to je pro mě příslibem, že se o tři body poperou i ve Velvarech,“ vyzdvihl výkon svého týmu Martin Čurda.

Sestava Sokola: Petrovič – Boruta, Motlík, Burant, Tvrzník, Rouček, Marek, Čurda, Novák, Zachariáš (v prvním poločase zraněného Nováka střídal Hanuščík, v druhém šli na hřiště Trnka za Roučka, Krndžija za Čurdu, Zeman za Zachariáše).

Diváků: 150

Jan Murárik

meteovdruhem

V druhém poločase uklidňovali rozhodčí vášnivé diskuze

meteoveverka

Veverkova střela padá za gólmanova záda