Béčko Velkého Přítočna porazilo béčko Kamenných Žehrovic v penaltovém rozstřelu 4:2, když po devadesáti minutách utkání skončilo nerozhodně 0:0. Na tom by nebylo nic divného, kdyby proti sobě nenastoupili bratři Krulišové.

Od chvíle, kdy mužstva oznámila svou nominaci, bylo jasné, že si ti dva nic nedarují. Jan (47) nastoupil jako vždy v minulosti v bráně, Ondřej v dresu domácích na levé straně obrany. „Když mě Žehrovice oslovily, abych šel chytat, že jejich gólman chytá ve stejný den za áčko, a já se dozvěděl, že to bude proti bráchovi, neváhal jsem ani vteřinu. I když už jsem dávno pověsil rukavice na hřebík, v tomhle případě jsem je musel zase na chvíli sundat,“ smál se bývalý kladenský hokejista, který se na tuto hokejovou sezonu upsal Ovcím z Kamenných Žehrovic. A svého rozhodnutí nemusel na konci zápasu litovat. V normální hrací době vychytal nulu!

Samotný duel sousedů z tabulky vynikal spíše rozháraností než pěkným fotbalem. Na měkkém a rozbitém terénu se většina děje odehrávala uprostřed hřiště. Nad všemi vynikali přítočenský „Pinda“ Řešátko a žehrovický Rosťa Kopačínský starší. Na obou stranách sice bylo pár šancí, ale ty oba brankáři s přehledem vyřešili, a tak o vítězi za dva body musely rozhodnout penalty.

„Něco jsem chytit musel. Zase tak moc bez práce jsem nebyl. Dvakrát mi balón dokonce nebezpečně vypadl z rukou, třikrát šli na mě sami, pokaždé jsem jim sólo zhatil včasným vyběhnutím. Jednou z toho nastřelili břevno, jinak netrefili bránu,“ uvedl Jan Kruliš. 

Vychytaná nula je pro mnohé gólmany startem k sérii bez obdržené branky. Ne tak pro kladenskou hokejovou legendu. „Rozhodně se do brány hned tak nepostavím. Letos určitě ne,“ řekl „Krulda“ a dodal, že bráchu peskoval za tvrdou hru. „Přes celé hřiště na mě řval, jak hraju. Přitom jsem hrál úplně normálně, nevím, že bych měl zákroky minimálně na žlutou, jak tvrdí. Ale to my se hádáme odjakživa a vždycky v dobrém. Bodejť by se nerozčiloval, když jsme vyhráli. I když na penalty, ale na to se historie neptá,“ liboval si vítěz rodinného souboje Ondřej Kruliš (43). 

Béčko Velkého Přítočna najdete na osmé příčce, béčko týmu Kamenné Žehrovice o příčku výše. 

Sestava Velkého Přítočna B: Nedvěd, Kejha, Řešátko, O. Kruliš, Pletánek, Devera, Holeček, Hráský, Slunéčko, Blažek, Janoušek, Hájek, Lhota, Šilhan Stehlík.

Sestava Kamenných Žehrovic B: J. Kruliš, Olič, Řezáč, Kopačínský, Kučera, Sobotka, Kopačínský, Čermák, Hanáček, Sibera, Stehlík, Daniček.

Diváků: 20

Jan Murárik