​V 9. kole třetí třídy skupiny A nastoupil Sokol Smečno proti Slavoji Kladno a hosty poslal domů s výpraskem 6:1 (2:1).

Na dobře připraveném smečenském stadionku za pošmourného počasí usilovali domácí o udržení kontaktu se špicí tabulky, což se jim zdařilo a stále udržují pouze tříbodovou ztrátu na vedoucí Vinařice. Hosté naopak chtěli odčinit předchozí porážky, neuspěli však a po třetí "dardě" v řadě se zvolna propadají tabulkou.
Z počátku utkání a vlastně celý první poločas nic nenasvědčovalo tomu, že domácí jsou favoritem. Osvědčená útočná vozba Slavoje Minas s Kalinou podporovaná po delším zranění nastoupivším Valterem zaměstnávala permanentně domácí obranu a již v 7. minutě po pěkné akci poslal Minas hosty do vedení. ​Z něho se však hosté radovali slabou minutu. Krátce po rozehrání se zmocnil míče domácí Spišiak, prošel s ním až k brance a s přehledem vyrovnal. Slavoj však vyrovnání nezdeptalo, stále si udržoval převahu, vytvořil si i šance, ale v největší z nich nastřelil Minas pouze tyč. Rozhodnutí přišlo v poslední minutě poločasu. Obránce Slavoje lajdácky odkopl balon přímo do soupeře, ten si míč pohodlně zpracoval a nikým neohrožován s ním metelil ku brance. Brankář Kraus proti němu vyběhl, ale když viděl, že se k míči nemůže dostat, rukama vrazil do útočníka a tím jisté brance zabránil. Rozhodčí Laštovička pochopitelně nařídil pokutový kop a brankáře vyloučil, což vyvolalo sérii diskuzí. Rozhodčí si však správně trval na svém.Do brány se musel postavit do té doby v poli hrající Vlk, sám postižený hráč Mucha pokutový kop proměnil a šlo se do kabin.
Ve druhém poločase se hosté i v deseti pokusili nepříznivý stav zvrátit, zapomněli však na obranu, což byla voda na mlýn domácích, kteří podnikali rychlé protiútoky. Bezradnou obranu Slavoje lehce přečíslovali a vytvářeli si brankové příležitosti. V 52. minutě z jedné z nich opět Mucha zvýšil na 3:1. Po této brance se koncepce hostí zcela rozpadla a přes burcování trenéra hostů Ančičky k zodpovědnosti a bojovnosti, bylo jen otázkou, kde se skóre zápasu zastaví. Na koně posazení domácí byli k neudržení. V 58. a 70. minutě po vyšachování obrany skóroval Naiman a v 80. minutě na konečných 6:1 uzavřel Vožeh. Další šance domácí pod vědomím jasné převahy a náskoku neproměnili pro přehnanou kombinaci kolem pokutového území hostů.
Utkání v pohodě odpískal rozhodčí Laštovička, který utkání o minutku zkrátil, aby zoufalé hosty vysvobodil z trápení. Domácí potvrdili, že jejich síla je v útoku a pokud jim dá soupeř prostor, jak učinil Slavoj, jsou k neudržení! Slavoj opět propadl z taktiky a jeho hlavní slabinou je herní nekázeň ve chvíli, kdy se utkání přestane vyvíjet dle jeho představ!

Smečno: Prokop - Bažo, Vápeník, Naiman, Mucha, Záhrobský, Suda Václav (46. Červenka), Spišiak, Ulm David, Suda Martin (62. Ulm Luděk), Vožeh

Slavoj: Kraus (45. Vlk) - Kovář, Vávra, Böhm (46. Bokr), Kalina (46. Štefek), Blažkovec, Hroneš, Minas, Vlk,Tůma (68. Schönherr), Valter 

- fc -

asmecno2

asmecno3

asmecno4

asmecno5

asmecno6

asmecno7

asmecno8

asmecno9

asmecno10

asmecno11

asmecno12

asmecno13