V prvním kole AMHL se utkaly HC Lány B s HC SKI ČNES Braškov a HC Blue Středokluky s SK Velc Žilina Old Boys. V dohrávce pak HC Ovce Kamenné Žehrovice s HC Rowing.

HC Blue Středokluky – SK Velc Žilina Old Boys 11 : 4

Sobota 22. 10., zimní stadion Slaný. Bohužel, do tiskové uzávěrky nedorazily informace o průběhu utkání. Ale odborníci na okresní hokej dle výsledku odhadují, že se projevilo to, že dosud nezačal meziokresní přebor a v sestavě Středokluk se určitě objevili borci z lánského áčka jako Slapnička, Šafránek a Chyský. Naopak Žilině jistě uškodilo, že ještě neskončily fotbalové soutěže a kovárenští borci jako Ondra Kruliš nebo Karel Hanáček se o víkendu místo svištění s pukem po ledě rozvážně ploužili po trávníku a čutali do meruny. A vzhledem k tomu, že rozhodčí Pavel Stejskal ve zdraví odpískal i další dva duely tohoto kola, odborníci dále usuzují, že zápas proběhl v rámci možností klidně.
Rozhodčí: Pavel Stejskal

 

HC Lány B – HC SKI ČNES Braškov 3:5 

Sobota 22. 10., zimní stadion Slaný. Braškov zahájil utkání se sedmi hráči v poli a se spolehlivým Škripkem v bráně, protože třetina mužstva nabyla dojmu, že utkání začíná později. Na konci první třetiny dorazil Vojta Hoffman a v průběhu třetiny druhé naskočil Jakub Špaček.
První utkání sezony začaly Lány proti v malém počtu hrajícím SKI celkem dobře. Braškov dodržel svoji tradici, že elitní lajna po nástupu na led okamžitě inkasuje. Lány se tedy zásluhou Jirky Šváchy dostaly do vedení. Bylo to ovšem Pyrrhovo vedení, protože mužstvo od prezidentského zámečku uklidnilo natolik, že trochu přestalo hrát. Toho zkušený Braškov využil k rychlému vyrovnání, následně využil přečíslení lánské obrany a šel do vedení 2:1.

Ve druhé části Lány pokračovaly v uklidněné hře a jejich soupeř si vytvořil několik slibných šancí. Nakonec se i Lánští dostali do několika velkých příležitostí, ale Honza Škripko v brance „lyžařů“ byl opravdu ve skvělé formě. Překvapila ho jen skrytá střela Oty Rudovského, která bohužel skončila na tyči. Ski zvýšily vedení na 3:1 překvapivou střelou od modré, která Tomáše Cepáka načapala v nedbalkách.

Ve třetí třetině se výkon Lán zvedl, ale branky dával opět Braškov. Nejprve využil zmatky v obranné třetině soupeře a zvýšil už na 4:1 ve svůj prospěch. Za chvilku bylo pro Lány ještě hůř, když SKI sehrálo skvěle přečíslení tří útočníků na dva obránce. Až poté přišla odměna za snahu a bojovnost Lánských. Po důsledném napadání Jirky Suka se poprvé v lánském dresu prosadil Kuba Evan. A byl to opět bývalý extraligový obránce, kdo skóroval chvíli před koncem zápasu, když střelu skryl v hradbě těl před brankou. Na víc už Lánům nezbyl čas ani síly a utkání skočilo za stavu 3:5 pro Braškov.

Góly HC Lány B: Švácha (Jirkovský Radek), Evan (Suk), Evan (Lomerský Aleš)

Góly HC SKI ČNES Braškov: Zahradník 2x, Poláček, Holeček, V. Hoffman

Sestava HC Lány B: Cepák - Bratrů, Lomberský A., Suk, Čerman, Taraba, Černý, Švácha, Jirkovský D., Prokop M., Evan, Rudovský, Jirkovský R., Benetka, Máslo

Sestava HC SKI ČNES Braškov: Jan Škripko - Michal Bohouš Prošek, Petr Pigi Horák, Venca Baroch, Míra Poláček, Víťa Schwamberger, Lukáš Zahradník, Lukáš Holeček, Vojta Hoffman (od 15. minuty), Jakub Špaček (od 28. minuty)

Rozhodčí: Pavel Stejskal

 

HC Ovce Kamenné Žehrovice – HC Rowing  13:1

Neděle 23. 10., zimní stadion Slaný. Rowing už hrál v této sezóně druhé utkání. V prvním, předehrávaném zápase druhého kola, remizoval s SK Velc Žilina 6:6. Na zápas s Žehrovicemi měl Rowing k dispozici pouze devět hráčů a gólmana Jakuba Vrabce, nedorazil bohužel útočník Imlauf a ani žádná z novostrašeckých posil. Ovce hrály na tři kompletní útoky a dvě obrany s nezvykle klidným Kolískem v bráně. 

Rowing začal první třetinu pěkně zostra a bylo vidět, že veslaři mají evidentně dost sil, protože i přes početní nevýhodu stačili s Ovcemi bruslit a chvílemi měli i rychlostně navrch. V polovině první části hry se prosadil střelou pod víko veterán Knotek po krásné nahrávce od Sládka a poslal Ovce do vedení. Za necelé tři minuty hrály Ovce dvojnásobnou přesilovku pět na tři, žehrovická veteránská lajna uzamkla Rowing v jeho obranném pásmu, ale po chybné přihrávce se dostal do brejku Tomáš Janeček, kterého sice Dzurik dojel, ale s jeho zpětnou kličkou si už nevěděl rady, bekhendovou střelu k tyči nezastavil ani Kolísek v bráně Ovcí a bylo vyrovnáno. Těsně před koncem třetiny se při úspěšném forčekingu prosadil další veterán Hrabě a tým Ovcí vedl 2:1.

Ve druhé třetině již bylo znát, že veslaři mají o jednu lajnu méně a inkasovali další čtyři góly. V závěrečné části hráčům Rowingu došly síly a pouze bránili v bloku kolem gólmana Vrabce a takticky se pokoušeli o samostatné úniky. Ty ovšem likvidoval Kolísek v bráně Ovcí, odpočatý díky fotbalovému disciplinárnímu trestu na šest zápasů za vulgární slovní napadení rozhodčího. Stav zápasu tedy pečetil Milan Sládek po výměně puku s Hrabětem dvě minuty před závěrečnou sirénou na konečných 13:1 pro Ovce.

Góly HC Ovce Kamenné Žehrovice: Knotek (Sládek), Hrabě (bez asistence), Knotek (Sládek), Hrabě (Knotek), Hrabě (Knotek), Kraus (Khop), Kilián (Sládek), Pospíchal (Kraus), Havlík (Šašek), Knotek (Sládek), Sládek (Hrabě), Šindler (Maulis), Sládek (Hrabě)

Góly HC Rowing: Janeček Tomáš (bez asistence)

Sestava HC Ovce Kamenné Žehrovice: Milan Kolísek – Jiří Kilián, Luděk Maulis, Radek Knotek, Zdeněk Hrabě, Aleš Šindler, Robert Kraus, Tomáš Havlík, Dominik Šašek, Jiří Petrus, Filip Dzurik, Michal Khop, Václav Pospíchal, Milan Sládek

Sestava HC Rowing: Jakub Vrabec – Tomáš Janeček, Martin Janeček, Michal Urbánek, Jakub Čechovský, Jakub Horák, Dan Omcírk, Kornel Altman, Michal Opravil

Rozhodčí Pavel Stejskal

 

Zápasy druhého kola AMHL se hrají na zimním stadionu ve Slaném v následujících časech

HC SKI ČNES Braškov - HC Ovce Kamenné Žehrovice – sobota 29. 10. od 13:00 h.

HC Blue Středokluky – HC Lány B – sobota 29. 10. od 14:30 h.

HC Rowing – SK Velc Žilina Old Boys – odehráno 16. 10. od 11:00 h. s výsledkem 6:6

- lm -

hcjakub

Jakub Evan, HC Lány

hcjirka

Jirka Bican Petrus

hcludek

Luděk Maulis čeká na rozhovor v mix zóně

hczdenek

Zdeněk Bača Hrabě

hczehrovicky

Žehrovický Michal Khop se v šatně raduje z kanadského bodu po zápase s HC Rowing