Ve sportovní hale se dnes večer (18.00 h.) zřejmě odehraje volejbalová symfonie v podání virtuosů Jihostroje České Budějovice. A domácí Kladno by vůbec nemuselo hrát druhé housle. 

V Kladně se představí momentálně nejsilnější tým české volejbalové extraligy. „Letos musíme udělat všechno pro to, abychom vrátili titul na jih Čech,“ říká Filip Habr, nahrávač a kapitán Jihostroje. Jeho tým v novém ročníku soutěže neztratil ani bod a své soupeře jasně přehrál. „Na finále play off po novém roce jistě myslí opět Liberec, Brno se bude chtít dostat znova do finále a Kladno výrazně posílilo. Tyhle mančafty určitě budou pomýšlet na nejvyšší příčky a myslím, že také budou nejsilnější,“ dodal Habr.

Diváky v kladenské hale, mimo jiné, jistě zaujme hra chilského univerzála Sebastiana Geverta, který v létě do Budějovic přišel z německého Dürenu. Jeho lstivá smeč levačkou patří k nejlepším v Evropě.

„Diváky čeká jedno z nejzajímavějších utkání téhle sezony. Takticky jsme připravení svědomitě, takže zbývá, abychom podali maximální výkon podpořený nezbytným štěstím, a můžeme pomýšlet na překvapení kola,“ usmívá se Milan Fortuník, kouč domácího výběru.

Jan Murárik

volejvolejbaliste

Volejbalisté se svými fanoušky po výhře na ČZU