V minulém kole doplatili jeho svěřenci v Nymburce na těžký terén a s lídrem divize prohráli. Dnes se fotbalisté kladenského SK, třetí v tabulce, střetnou s příjemnějším soupeřem, pražským Meteorem (10.15 h.). Trenér Ivan Pihávek se nebojí ani tak protivníka, který je desátý, jako těžkého podzimního terénu. 

Meteor v minulém kole po třech porážkách v řadě poprvé vyhrál. Doma dal čtyři góly Novému Boru. Ovšem podle zpráv z pražského klubu látají sestavu jak se dá. Jak jste připraveni vy?
Že mají problémy se sestavou nevím. Jejich vítězný duel s Novým Borem jsem si pouštěl a viděl jsem, že patří k mužstvům v naší skupině jako je například Libiš, která má v sestavě mladé dravé bojovníky. Výhra jim určitě pomohla nabýt sebevědomí, jistě už nebudou tak dole. V dnešním zápase ale o výsledku rozhodne mnoho dalších věcí, především to, do jakého stavu se v utkání dostane hřiště. Obávám se, aby soupeř nevstřelil rychlý gól a na těžkém terénu nezačal urputně bránit. Něco podobného jsme zažili v Nymburce.

Na co či na koho z Meteoru si musíte dát pozor?
Na rychlé protiútoky a z jednotlivců na střelce Fíčka. Ten v minulém kole nastoupil po dlouhé absenci a opět se střelecky prosadil. To je ikona Meteoru. 

V Nymburce jste sice hráli na těžkém terénu, ovšem také na velmi malém hřišti. Teď jste zpátky doma na svém "letišti", které máte rádi, a na kterém téměř neprohráváte. Je to i v deštivém podzimu stále vaše výhoda?
Pořád je to naše výhoda, protože na velké hřiště stavíme naši hru. Na těch malých máme s bojovnými mužstvy problémy. Dneska se samozřejmě chceme prosadit svým fotbalem a tím i střelecky. 

Jan Murárik