Útočník hokejových Rytířů Patrik Machač (22) se nedávno posunul do první lajny ke kladenským legendám Burgrovi s Tenkrátem. Ti vedle něj ožili a téměř každý zápas bodují. Dnes by mohli body vybojovat všichni tři. V Kladně se totiž dnes představí Most, slabší ze soupeřů WSM ligy (18.00 h.).

Jak moc jste v tomhle útoku spokojený?
Není to špatné (směje se). 

Zatímco ale oni dva bodují, vy sbíráte zatím kanadské body poskrovnu. Podobně jako váš předchůdce Petr Ton. Vypadá to, že levé křídlo prvního útoku je zakleté…
Nevěřím, že je to zakleté. Třeba se to už dnes proti Mostu změní. Ale mně by nevadilo, kdybych jim k bodům přispíval svou hrou a celý tým díky tomu vyhrával. Se svou vytížeností v zápasech jsem teď spokojený. Samozřejmě přijmu i úlohu třeba ve čtvrté lajně, když mě tam trenéři pošlou. Se změnou se dokážu vyrovnat. Taky jsem chodíval na oslabení a teď je nehraju. 

Porovnejte své výkony v minulé a této sezoně.
V minulé sezoně, když jsem do áčka přišel natrvalo, jsem to měl těžší. Teď jen, aby mi to tam začalo padat. Ale to si přeje celé mužstvo (usmívá se). Na druhou stranu aspoň nedostáváme moc gólů, to je také dobré. Hlavně aby nám ta dobrá defenziva vydržela i v play off. Podle mne je lepší, když vyhrajeme dva jedna než třeba šest pět. 

Teď s Mostem by se diváci ale více branek v síti soupeře mohli dočkat…
Tohle si říkáme před každým zápasem bez ohledu na soupeře. Pevně doufám, že se to dneska povede. Začaly nám vycházet přesilovky, tak i myslím, že je naše vyšší produktivita na cestě.

Je velký rozdíl v kvalitě soupeřů?
Spíše než o rozdílu v kvalitě soupeřů je to o nás, jak se nám zápasy povedou, jak k nim přistoupíme.

Jan Murárik