Rytíři vyhráli nejvyšším rozdílem v současné sezoně. Jejich střeleckou potenci odnesl Most a po utkání asistent trenéra Jiří Kopecký rozdával úsměvy.

Ze dvou třetin ale diváci vůbec nadšení nebyli. Proč to ze strany Kladna bylo takřka k nekoukání?
Těžko říct, co se odehrávalo v hlavách hráčů. Snažili jsme se je burcovat, ale moc se nám to nedařilo. Začíná být tradicí, že čím lepší soupeř, tím lepší je náš výkon po většinu zápasu. S Mostem byl náš výkon dvě třetiny a kousek třetí ospalý. Zaplať pánbůh, že jsme dali v první třetině ty dva góly. Hra se nám nelíbila. Třetí gól, který padnul z přesilovky, nás nastartoval a soupeře utlumil.

Od třetího gólu to byli úplně jiní Rytíři. Těm se tleskalo i ve VIPu…
Hráli uvolněně, víc si dovolili a hlavně cítili, že je veliká šance dát konečně hodně gólů. Soupeř nám dovolil hodně a sám se dostal jen do šancí, které jsme mu dovolili svými chybami. Proto mě mrzí ten inkasovaný gól v poslední minutě. To byla přesně ta situace, kdy jsme Mostu umožnili ohrozit našeho brankáře. To si Cikánek nezasloužil. Škoda, že mu ta nula nevyšla. Podává skvělé výkony a zaslouží si ji. 

Jak v našem rozhovoru před utkáním uvedl Patrik Machač, začaly mužstvu chodit přesilovky. Proti Mostu jste proměnili dvě. Jste spokojení?
Ze všech stran slýchám, jak hrajeme špatně přesilovky, ale mám pocit, že v posledních pěti zápasech jsme dali snad deset gólů právě z přesilovek. Trochu jsme pozměnili složení přesilovkových formací a jak je vidět, funguje to. Roztrhli jsme první lajnu. Teď je v ní Tenkrát, Burger, Machač a Jánský, s nimi jeden bek. Ve druhé pětce jsou beci dva, ale to je tím, že nám chybí Kubík, který je s reprezentací do dvaceti let. Místo něj tam šel Přikryl, který sice není žádný extra střelec, ale zase mu jdou výtečně gólové přihrávky. 

Kubíka nahradil na pravém křídle junior Keszi. Splnil vaše očekávání?
Splnil to, co jsme od něj čekali. Dobře bruslil, napadal, hrál jednoduše. Nevymýšlel, na rozdíl od některých jiných, žádné velekličky. V sobotu s ním v Kadani počítáme. 

Uzdravuje se vám útočník Pekr. Kdy nastoupí?
Po zranění už vypadá dobře, ale nemyslím si, že by v sobotu nastoupil. To bychom museli mít vetší marodku. Je to rozdílový koncový hráč a své místo v sestavě má. Jeho návrat není zase tak vzdálený. 

Můžeme na ledě posledního týmu čekat od Rytířů opět kanonádu?
V Kadani se nám nikdy moc nedařilo a mně bude stačit, když tam vyhrajeme (usmívá se). 

Jan Murárik