Trenéři Rytířů stáhli formace na tři pětky a z Kadaně přivezli výhru 5:3 (2:0, 1:2, 2:1).

Absence útočníků Tůmy, Zikmunda a Pekra naštěstí Kladenským nepřitížila. Když k nim připočteme rekonvalescenta Pekra, hráli Rytíři bez jedné velmi silné útočné vozby. 

Stažením kádru na tři formace odnesl lehce zraněný obránce Růžička, který zůstal doma. A ke změně došlo i v prvním útoku, kam se zpátky místo Machače přesunul Ton. A že to levým křídlům začalo vedle Burgera s Tenkrátem střílet, potvrdil i nejstarší kladenský hráč. Dvěma góly a dvěma přihrávkami potvrdil, že zdaleka nepatří do starého železa. Bodově se mu přiblížil jeho „nejmilejší“ parťák z útoku Petr Tenkrát, který si z Kadaně přivezl tři kanadské body.

Domácí vzdorovali nejlepšímu týmu soutěže jen dvě třetiny. Většinu zápasu se pak potýkali s velmi dobrým a hlavně čistým napadáním ze strany kladenských hráčů. Tři vyloučení Rytíři svědčí o svědomité disciplíně. 

„Dopředu jsme hráli velmi dobře, ale já nejsem spokojený. Zbytečně jsme si nechali dát kontaktní góly. Ze tří chyb jsme dostali tři branky, a to i vinou mě, to přiznávám otevřeně. Takhle se z minusových bodů nevyhrabu. Ale v útoku jsem se cítil po delším čase velmi dobře a samozřejmě mám velkou radost z výhry,“ komentoval utkání Petr Ton.

Branky a nahrávky: 29. Hlava (Vaněk), 40. Vaněk – 2. Přikryl (Strnad, Jánský), 14. Repe (Tenkrát, Ton), 28. Ton (Burger, Tenkrát), 44. Strnad (R. Přikryl, Ton), 56. Ton (Tenkrát, Burger)

SK Trhači Kadaň: Král (Lukeš) – Trefný, R. Černý, Chalupa, Tejnor, J. Tomeček, D. Šimek – Chlouba, Kůs, Račuk – Moisio, Hejcman, Chrpa – O. Beránek, L. Vrána, Kohout – Hlava, Osmík, Vaněk.

Rytíři Kladno: Hanuljak (Cikánek) – Drtina, Hořava, Kehar, Repe, Ulrych, Ptáček, Tenkrát, Burger, Ton, Strnad, Přikryl, Jánský, Redlich, Machač, Cetkovský – Keszi.

Jan Murárik

 

tabkadan