S Kladnem jej před lety spojoval futsal. Hájil barvy SAT-ANu a fotbalově se pohyboval v třetí nejvyšší soutěži. V současné době je Marek Chrobák oporou zadních řad divizních Velvar. Dnešního soupeře kladenského SK. 

V základní hrací době jste neprohráli dvě kola po sobě a v nich jste za stejnou dobu nedostali gól. Forma Velvar jde nahoru?
Trénujeme, makáme a máme bojovnou náladu. Po výhře tři nula nad Hostouní jsme v minulém kole uhráli bezbrankovou remízu v Českém Brodu a prohráli tam až na penalty. Ale pořád jsme třetí od konce a Kladno je od nás hodně vysoko. Předpokládám, že v dnešním utkání bude z tohoto pohledu rozdíl vidět. Ovšem my potřebujeme každý bod, tak se o něj popereme.

Čím to, že nedostáváte góly?
Protože jsem po zranění už konečně nastoupil (směje se). V žádném zápase to nechceme dozadu zavřít, chceme hrát fotbal a tím asi soupeře do gólů nepouštíme.

Hecujete se s někým z Kladna, například s bývalým spoluhráčem z futsalu Jiřím Veselým?
S nikým z Kladna si nepíšu ani netelefonuju. 

V čem je podle vás SK nebezpečný?
Má v sestavě zkušené bývalé ligisty. Ovšem z nějakého důvodu dnes hrají jen divizi. Kdyby Kladno mělo větší kvalitu, tak je ve třetí lize. SK silné je, ale máme je doma, tak se uvidí.

Při posledním utkání Velvar doma s Hostouní nebyl u vás zrovna ideální terén. Jaký je nyní?
Jako všude jinde v tomhle období. Když nebude pršet, tak se na něm může hrát myslím v pohodě. 

Jan Murárik