Hokejovým Rytířům to střílí. Včera vyprovodili na sever Moravy Frýdek Místek výsledkem 6:2. Ovšem nad výkonem týmu nebylo proč jásat, říká asistent trenéra Jiří Kopecký. 

Někdo po zápase říkal, že se hrálo ve vysokém tempu, jiný zase, že to nebylo nic moc. K čemu se přikláníte vy?
Hráli jsme hurá hokej směrem dopředu. Dozadu jsme propadali. Cikánek pochytal spoustu střel i šancí. Soupeře jsme si nechali jezdit do třetiny, jak se mu zlíbilo. Možná jsem moc kritický, přeci jen jsme nastříleli šest branek, ale s hrou spokojení být nemůžeme. A  s těžšími soupeři jsem hráli třeba tři dva, ale náš výkon byl lepší.

Tým zřejmě vycítí, kdy zabrat…
V to doufám (usmívá se). Stále herně sílíme a vím, že hráči dokážou v důležitých chvílích zabrat. Ty góly, které Frýdku vstřelili, byly krásné, to se musí nechat. 

Mezi střelce se zapsali také Kubík a Růžička. Adam se z turnaje dvacítek vrátil zřejmě v dobrém rozpoložení a David tolik na ledě „nezlobil“…
Adam na můj vkus ztrácel příliš mnoho puků, nebylo to ono. Asi se na něm projevila po turnaji únava, což je pochopitelné. David si zjevně vzal naši kritiku k srdci, začal na sobě víc makat a svědčí mu to. 

V sobotu jedete do Ústí nad Labem. Když jste jeli ven ve třech pětkách, hráli jste velmi dobře. Naposledy třeba v Kadani. Vsadíte u Lvů opět na hru ve třech pětkách?
Není třeba, nemáme k tomu důvod. Proti Frýdku se mi zrovna nejvíc ze všech líbila čtvrtá lajna (usmívá se). Navíc se do sestavy vrátil Pekr a hrál dobře. Jedeme tam vyhrát v plném složení.

Jan Murárik