Slovan Ústí nad Labem přehrál lídra tabulky WSM ligy kladenské Rytíře 1:0 (0:0, 1:0, 0:0).

Zajíc, Gengel, Markulinec, Melka, Dalecký, trenér Mach, to jsou jména, která kdysi bojovala za kladenský dres. Ústecký Slovan je vůbec Kladnu souzen v dobrém i zlém. Na jeho ledě totiž ukončili Rytíři minulou sezonu až nečekaně předčasně. 

Nyní z jeho ledu potřebovali „pouze“ tři body za výhru pro upevnění prvního místa v tabulce WSM ligy. Kladenské hráče přivítalo mužstvo, které v této sezoně v základní hrací době doma ještě neprohrálo. 

V úvodní dvacetiminutovce oba týmy nabídly divákům pramálo vzrušení. Do největší šance se totiž dostal jen kladenský Pekr, ale po Redlichově nezištné přihrávce prázdnou branku minul. Hosté se neprosadili ani ze dvou přesilovek a jedinou ústeckou ubránili. Soukup v domácí brance se dotkl puku šestkrát, Hanuljak v té druhé osmkrát.

Ve druhé třetině opět ojedinělou šanci na gól tentokrát v podání domácích hráčů Slovan proměnil. Melka objel branku, podíval se, kdo chce přihrávku, a našel přesně hůl kanonýra Roubíka. 

V závěrečném dějství se přeci jen Rytíři více rozstříleli. Soukup měl práci s pokusy Drtiny či Burgera. Když to nešlo v pěti, sáhli kladenští trenéři po hře v šesti již dvě minuty před koncem zápasu. A při Kladnu stála paní Štěstěna. Dalecký orazítkoval tyč, Roubík branku minul, stejně jako Doležal. Za fotbalový výsledek si tři body připisují domácí.

Kladno vyzve v pondělí Přerov (18.00 h.).

HC Slovan Ústí nad Labem: Soukup – Bernad, Vágner, Kasík, Brož, Zajíc, Přindiš, Husák – Doležal, Roubík, Melka – Dalecký, Vrdlovec, Kloz – Loskot, Gengel, Moučka – Markulinec, Macek, Navarra.

Rytíři Kladno: Hanuljak (Cikánek) – Hořava, Drtina, Ptáček, Ulrych, Růžička, Kehar, Matula – Tenkrát, Burger, Machač – Tůma, Kubík, Ton – Jánský, Přikryl, Strnad – Pekr, Zikmund, Redlich. 

Diváků: 2016

Jan Murárik