Jako ve snu si musejí připadat kladenští volejbalisté. Podmanili si extraligu. Ovšem jejich suverénní výhry nestačily na první místo v tabulce. Jsou druzí o skóre právě za svým dnešním soupeřem Karlovarskem (sportovní hala, 18.00 h.). Když tento momentálně nejsilnější tým soutěže porazí, ocitnou se v roli lídrů oni.

Karlovarsko až do posledního kola poráželo jednoho soupeře za druhým téměř bez ztráty setu. V tom posledním kole si ale z jeho palubovky všechny body odvezli Pražané z ČZU. Možná to je větší překvapení, než výhry Kladna nad Českými Budějovicemi nebo Libercem.  "Nemyslím, že bychom fyzicky odešli, spíš jsme se mentálně nepřipravili tak, jak bychom měli, nebyli jsme dostatečně agresivní a z toho potom pramení drobnosti, které rozhodnou zápas," uvedl trenér Karlovarska Jiří Novák na webových stránkách klubu.

Kladenští dosud prohráli pouze v prvním kole se Zlínem a od té doby své soupeře válcují bez ohledu na jejich jména. Set ztratili jen v posledním domácím utkání s Libercem, zato v minulém kole zvítězili na palubovce Odoleny Vody 3:0. 

Karlovarsko letní odchod Džavoronoka nahradilo zkušeným Zmrhalem, který má reprezentační parametry. Vedle něj nastupuje vynikající přihrávač Hudeček, bývalý kapitán reprezentace s výbornou levou rukou a dlouhou kariérou v kvalitních zahraničních klubech. V reprezentaci, ale té východní na Slovensku, působil nahrávač Gončár. Neméně kvalitní jsou i obě karlovarská "účka" či tři kvalitní blokaři. 

"V čem jsme lepší? Máme hezčí dresy (směje se). Náš tým je může přehrát organizací hry. Hráči jsou schopni skvěle reagovat na vývoj utkání. Soupeři nás chválí i za tlak na podání. Uvidíme, co bude na soupeře platit," říká kladenský kouč Milan Fortuník. "Fanoušky zveme na dobrý volejbal. Chceme potvrdit naše skvělé výsledky. Zasloužili bychom si, aby byly tribuny haly plné. Zatím bylo Karlovarsko bodově nejlepší, ale nehrálo s námi," zve na zápas kapitán Adam Zajíček. "Čekám vyhecovaný zápas o první místo. Pro nás je to částečně i odveta za vyřazení z play off," doplnil Filip Křesťan.

Jan Murárik