Volejbalové Kladno opanovalo extraligu! Pod vedením trenéra Milana Fortuníka smetli doma Kladenští všechny největší favority na mistrovský titul. Dnes jejich vynikající formu poznal dosavadní lídr tabulky Karlovarsko 3:0 (25:18, 25:17, 25:20). Právě tým ze západu republiky Kladenští na prvním místě vystřídali.

Přes pět stovek diváků ve sportovní hale tleskalo vynikajícímiu volejbalu. Kladno, tak jak je u něj již dobrým zvykem, přehrálo soupeře především obrovskou bojovností. Žádný míč nebyl pro hráče v modrých dresech ztracený a pokud došlo v utkání na delší výměnu, body pokládali zpravidla domácí. Ti téměř nechybovali dokonce ani na servisu nebo na blocích, bolavých místech minulých utkání. Jestli někoho z Kladenských vyzdvihnout, pak spolehlivého Hietanena, Zajíčka na bloku, van Haarlema na přihrávce nebo Křesťana na smeči. Pozadu nezůstali například Trojan na servisu nebo Hýský jak na útoku, tak na přihrávce, kterou samozřejmě režíroval Sparidans.

"V některých pasážích jsme rozhodně byli lepší než soupeř. Potěšilo mě, že hráči dokážou hrát téměř celý zápas koncentrovaně. Trošku jsme v tomhle polevili ve třetí sadě, ale i tu jsme nakonec docela s přehledem vyhráli. Jsem moc spokojený, jdeme za svým cílem, zajistit si pohodově účast v play off," uvedl kouč Milan Fortuník. 

"Naše sebevědomí stoupá, a to je důležité. Nevím, jestli je Karlovarsko nejsilnějším týmem extraligy. Třeba na něj ještě narazíme," smála se finská posila Hietanen.

"Já naše vystoupení hodnotím střízlivě. Musíme si uvědomit, že tohle jsem dokázali se šesti hráči plus liberem. Střídání je pro nás riziko, protože lavička zatím tak kvalitní, jako pole, není. Musíme stát nohama pevně na zemi a doufat, že nám kádr zůstane zdravotně pohromadě," doplnil manažer týmu Jindřich Neumann. 

Jan Murárik

kvsmecar

Smečař Hýský opět udivoval skvělou přihrávkou

kvtreneri

Trenéři si na to první místo koupili nová saka...