Hokejový útočník Jakub Strnad je v kádru Rytířů jedním ze služebně nejstarších hráčů. Zažil extraligové roky i sestup a teď má jediný cíl – vrátit se zpátky mezi elitu. Do letošní sezony platil za poctivého hráče do oslabení a byl defenzivním útočníkem. Letos k černé práci přidal i góly a nenápadně se stal nejlepším střelcem kladenského týmu.

Jste nejlepší střelec týmu, víte o tom vůbec?
Moc to nevnímám, ale jsem rád, že mi to tam padá a snad to tak bude i pokračovat. Neberu to nijak zvláštně a je dobré, že nám to střílí všem.

Patříte spíše mezi hráče do oslabení a jste typ na tu černou práci dozadu. Letos jste se navíc stal i platným střelcem. Je to pro vás zatím i nejlepší sezona?
To určitě ano a je to i tím, že dostávám více prostoru, než jsem dostával dřív. Snažím se toho také využívat a zatím to jde. Vážím si toho, že na ledě trávím hodně času.

Jakým typem hráče podle vás jste?
Snažím se odrážet od té hry, při které dělám zmíněnou černou práci. Role střelce je navíc, ale vychází dobře. Do každé sezony jdu s pokorou a snažím se odpracovat maximum. 

Vyhovuje vám hraní pod Pavlem Paterou a Františkem Kaberlem?
Rozhodně mi to vyhovuje, jsou to velké persony. Co řeknou, to platí a nikdo si nedovolí udělat nic podle sebe. 

Na domácím ledě poslední dobou vyhráváte velkými rozdíly. V Ústí jste naopak nevstřelili ani branku. Je Slovan, který vás už loni v play off vyřadil, nepříjemným soupeřem?
Moc oblíbený soupeř to opravdu není. V Ústí je navíc největší kluziště v celé první lize a s tím se moc dobře nevyrovnáváme. Vůbec jsme tam nestříleli a nedostávali se do brány. Ohledně toho vyřazení z loňska, to musíme hodit za hlavu a jít dál.

Lukáš Jůdl