Po loňském vzkříšení extraligy volejbalový klub Kladno volejbal.cz, který právě nyní okupuje první příčku v nejvyšší soutěži, zaměřuje svoje úsilí na mládež. 

„To, že je v odpoledních hodinách hala plná malých volejbalových adeptů, je pro klub velmi cenné. Málokdo z okolí možná ví, že mladí volejbalisté mají možnost se sportu věnovat i při svém studiu,“ říká asistent trenéra Petr Klár, který od podzimu převzal záštitu nad volejbalem na Sportovním gymnáziu. 

Na této kladenské střední škole je totiž volejbal výukovou specializací. Studenti mohou trénovat v dopoledních hodinách v profesionálním prostředí Haly BIOS, kde je jim rovněž k dispozici špičková posilovna. Poté přímo ve škole absolvují povinnou regeneraci pod vedením fyzioterapeutky Michaely Darsové. 

„Za třicet let u volejbalu jsem potkal hodně dobrých fyzioterapeutů, ale ona je špička. Když porovnám možnosti a zázemí kladenského Sportovního gymnázia s poměry v Belgii kde jsem se volejbalem živil, tak toto zařízení je opravdu špičkové, stejně jako všechny sportovní areály na Sletišti. Školou prošlo pár skvělých extraligových volejbalistů, jako Petr Kovář, Ondřej Fortuník a Štěpán Trojan,“ uvádí Petr Klár.

Záměrem volejbalového klubu je vedle družstev děvčat vychovat i muže pro první tým. Proto jeho vedení vyhlašuje nábor chlapců a studentů nejen z Kladna, ale i jeho okolí. Klub nabízí perspektivu špičkového volejbalu se vzděláním. Sportovních hvězd a vzorů má Kladno tolik jako žádné jiné město v Čechách. Staňte se pro příští generace volejbalovým vzorem.

Přihlášky na Sportovní gymnázium Kladno jsou pouze do konce listopadu. Volejbal můžete začít hrát kdykoli. Pro více informací o této v Kladně stále populárnější hře volejte Petra Klára na číslo 731216351.

Jan Murárik

naborplakat

petrklar

Petr Klár od podzimu převzal záštitu nad volejbalem na Sportovním gymnáziu.