Kladenští ukončili podzimní část divize výhrou v Chomutově po penaltovém rozstřelu, když v normální hrací době diváci branku neviděli.

Přitom jich po změně stran mohl padnout i půltucet. Ovšem do přestávky si do chomutovské brány mohla stoupnout třeba obsluha z bufetu a připsala by si "vychytanou" nulu. "To musela být strašná nuda," utrousil Jarda Šíma, věrný kladenský fanoušek a gólman Pleteného Újezdu. Kladenští prostě mezi tři tyče neposlali nic. Zato Chomutovští nechali Tesaře vyniknout. Sice jen jednou, ale zákrok kladenského matadora zasloužil potlesk na otevřené scéně. Fotbalově to ovšem byla celkově velká nuda. Z řad hostí zasloužili pochvalu Bartoš či Veselý, který skluzem zabránil zakončení sólové akce. Avšak za celý zápas absolutní jedničky od naší redakce dostali Tesař s Kalinou. 

Z kabin se na hřiště vrátilo Kladno k nepoznání. "O přestávce jsme se shodli, že působíme unaveným dojmem, nemáme drajv a jsme líní na krok," přiznal trenér Ivan Pihávek. V posledním poločasu podzimu jeho svěřenci nechali vzpomenout na lepší chvíle současné sezony. Dvakrát nebezpečně zakončoval Kroutil, dvakrát Procházka. Po nich Bořík posadil parádní centr do vápna a střídající Nesládek hlavou orazítkoval břevno. Tesaře domácí ohrozili třikrát, z toho jednou zneškodnil tutový gól. 

"Nepřijeli jsme bránit, škoda, že se neujala střela Honzy Procházky a hlavička Nesládka. Stálo při nás ke konci zápasu i v penaltách štěstí. Zhruba od sedmdesáté minuty jsem začal pomalu přemýšlet, koho na hřišti nechat na penaltový rozstřel," poznamenal trenér Ivan Pihávek. "Nám bod stačí, na ten jsem to také hráli," dodal trenér domácích Pavel Chaloupka. 

Mužstvo nyní čeká "dohrání" sezony na ledové ploše sousedního zimáku. K přípravě na jarní část nastoupí v lednu.

Sestava SK: Tesař - Kalina, Rada, Veselý, Bartoš, Bořík, Pechr, Tóth, J. Procházka, Štoncner, Kroutil (střídali ve druhé půli: Nesládek místo Kroutila, Borák místo Tótha, Růžička místo Procházky).

Jan Murárik

chomutovparadni

Parádní střelu Procházky k tyči gólman s námahou vyrazil

chomutovtenhle

Tenhle nádherný stadion se hned tak neomrzí