Kladenští volejbalisté dnes večer sehrají před televizními kamerami (17.55 hod. ČT Sport) extraligový zápas v Ostravě. Ve hře je první místo extraligové tabulky!

Kladenský tým Ostravu nepodceňuje, o čemž svědčí, že k zápasu vyrazil už v neděli. Mužstvo včetně fyzioterapeutů přespalo z neděle na pondělí v rodinném havířovském hotýlku. Čas do zápasu věnovali hráči regeneraci a trenéři taktické přípravě. 

„Čeká nás soupeř s výbornými útočníky i nahrávačem. Ostravané jsou dobře organizovaní a v domácím prostředí obzvlášť silní. Zvu naše fanoušky k televizi, protože je to boj o čelo tabulky. Uvidí mimo jiné i souboj asistentů trenérů, našeho Petra Klára s Honzou Václavíkem, který u nás v minulé sezoně působil jako libero. Hecovali se, kdo připraví lepší taktiku. Honza nás zná moc dobře, ale já věřím, že to stačit nebude a my opět zvítězíme,“ uvedl kladenský kouč Milan Fortuník. 

„Pár esemesek a facebookových zpráv mezi námi proběhlo. Honza mě potěšil, jak hezky veřejně o Kladnu mluví. Jsem zvědavý, jestli nastoupí. Bylo by to nepříjemné překvapení, protože je stále vynikající libero. Když ne, tak nám to jen pomůže. Půjdeme pro body totiž přes jejich mladé nezkušené libero. I jejich blokaři jsou slabší. Měli bychom tedy co nejvíc hrát středem. Nechci tvrdit, že je sesekáme, ale myslím, že by to mělo vyjít,“ reagoval asistent Petr Klár. 

Ovšem „novodobé“ volejbalové Kladno hrálo třikrát v televizi a ani jednou nevyhrálo… „Chceme taky konečně televizní smůlu prolomit,“ dodal Klár. 

Jan Murárik