Ještě v minulé sezoně hájil barvy Rytířů, ovšem v téhle bojuje za druholigový Vsetín. Vojtěch Šilhavý si na Moravu z rodného Kladna odvezl kromě hokejových dovedností také velký smysl pro fair play. 

V posledním utkání na ledě šumperských Draků totiž přiznal, že si v jednom ze soubojů způsobil pád sám, čímž svůj tým připravil o přesilovku a možnost jít do vedení.

„V závěru utkání hned po brance Draků na 4:4 došlo ke vhazování, na které se postavili oba muži na fotce. Vojtěch Šilhavý se obtočil kolem Michala Vymazala a upadl. Hlavní sudí zvedl pravici, chtěl šumperského útočníka poslat na dvě minuty za podražení. Jenže vsetínský útočník přijel k rozhodčímu a sdělil mu, že o žádný faul nešlo. Sudí trest odvolal. Vojto, JSI FRAJER! DÍKY!“ vzkazují exkladenskému útočníkovi Draci na svých webových stránkách. 

„Faul to nebyl. Mně se rozjely nohy, nebylo co řešit. Nebylo by fér jít do přesilovky. Spoluhráči mě poplácali, uznali to. Pro mě je přirozené hrát poctivě,“ uvedl Vojtěch Šilhavý pro Vaše Kladno. 

Jan Murárik

silhinkrim

Inkriminovaná situace. Vojtěch leží pod soupeřem z vlastní viny. Foto: HC Vsetín