Od zahájení utkání po oslavu vítězství neuplynulo ani sto dvacet minut a Kladno bylo na cestě domů. V Ostravě totiž kladenští volejbalisté potvrdili svoji extraligovou dominanci a v boji o první místo zdolali Moravany 3:0 (25:21, 25:16, 25:23).

Kladno v úvodním setu předvádělo výjimečně skvělý servis a Ostravané nečekaně bídný příjem. Hosté i díky tomu utekli soupeři o sedm bodů a přes děravé domácí bloky uzavřeli set ve svůj prospěch. 

V druhém dějství nepomohlo Ostravě ani vedení o čtyři míče. Kladno sérií po sobě jdoucích bodů šlo opět do vedení. Zajíček zářil na bloku, Hýskému šlo kupodivu podání, van Haarlem rozdával luxusní nahrávky. Sparidans na přihrávce ukazoval, proč se i na něj jezdí do Kladna koukat trenér holandské reprezentace a Křesťan k útočným bodům přidal tu a tam bod třeba z jednobloku. Nejvíce ve hře podle statistik byli Hýský s Křesťanem. Kladno v této hře naprosto dominovalo na blocích. Hosté předváděli trpělivý volejbal, tlačili se neustále dopředu, dohrávali bodové míče středem. Za necelou hodinu mělo Kladno dvě sady v kapse a tím minimálně bod do tabulky. 

Hosté nechali domácí ve třetím setu "čuchnout", ale poslední dva míče uhráli pro sebe. Nejlepším hráčem byl vyhlášen kladenský Hýský. Kladno za sedm kol odehrálo pouze jeden zápas delší než tři sety (s Libercem 3:1) a kladenský rychlík nyní soupeřům ujíždí o vagóny. 

Už v pátek se Kladenští představí před vlastním publikem v utkání s Příbramí (Hala BIOS, 18.00 h.), které se stalo součástí charitativního projektu Movember. 

"Dařilo se nám od soupeře v jednotlivých setech odskakovat," chválil své svěřence trenér Milan Fortuník.

Sestava Kladna: Křesťan, Trojan, Hietanen, van Haarlem, Zajíček, Hýský, libero Sparidans, Dillien, na střídání připraveni Lenc a Syrůček.

Jan Murárik

kladvolej