Po třech domácích porážkách v řadě se trenérům kladenských Rytířů nehovoří zvesela. Jiří Kopecký věří, že se to podaří zvrátit už zítra v dalším domácím duelu proti Slavii.

Dá se třetí porážka v řadě doma vůbec nějak komentovat?
Nedá (krčí rameny). Po porážce s Budějovicemi jsme si říkali, že se nic tak strašného nestalo, ovšem ty dvě následující prohry už něco značí…

Co?
Že za tím jsou jednoznačně hlavy hráčů. Proti Litoměřicím jsme měli v režii začátek zápasu, kdy to vypadalo na jasnou záležitost. Ale ten gól, co jsme dostali, všechno zase obrátil. Bohužel, druhá třetina byla z naší strany otřesná. V poslední třetině jsme se mohli snažit, jak jsme chtěli, tak to k ničemu nevedlo. 

První zápas odehrála posila Kloz. Je na jeho hodnocení příliš brzy?
Je a ještě měl smůlu, že ten zápas byl takový, jaký byl. Asi moc nadšený nebyl… 

Víc nadšený byl určitě Pekr v Třebíči, když vstřelil dva góly.
Tím, že odešel do Třebíče, jsme ho chtěli nastartovat. Po návratu z marodky nesplnil to, co jsme od něj očekávali. Je vidět, že z něj spadl tlak, který v Kladně hráči cítí. Tady by se mělo jenom vyhrávat. Teď ho v Třebíči musíme minimálně měsíc nechat. 

Dáváte šance juniorům. Nejšťastnější po zápase s Litoměřicemi byl zřejmě brankář David Stahl…
Nám trenérům bylo Hanyho (Hanuljak, pozn. red.) po těch gólech líto, Chtěli jsme mužstvo probudit, něco s tím zápasem ještě udělat. Mysleli jsme si, že kluci si uvědomí, že se něco děje, že začnou hrát za Stahla, ale nepovedlo se…

Proč nešel chytat Cikánek?
Měl bolavá záda a brankář s bolavými zády je mužstvu k ničemu. Původně měl chytat.

Další posila pro tým je v dohledu?
Zatím hledáme, ale nic konkrétního se nerýsuje.

Sezona nekončí, Kladno se drží pořád na dostřel prvního místa…
Nás mrzí porážka dvojnásob, protože prohrály Budějovice a mohli jsme se na to první místo dotáhnout. Mrzí nás to hlavně kvůli divákům, že prohráváme doma. Chceme si je co nejdříve vrátit na svou stranu, udobřit si je výhrou.

To se může podařit výhrou v sobotním duelu se Slavií…
Pevně tomu věřím.

Jan Murárik