Hokejisté Kladna prohráli další domácí zápas, tentokrát s litoměřickým Stadionem. Střelcem prvního kladenského gólu byl útočník Jiří Cetkovský. V rozhovoru pro Vaše Kladno celý zápas zhodnotil, vyzdvihl výkon debutanta v bráně Davida Stahla a také prozradil, co rád dělá ve volném čase.

Zápas s Litoměřicemi byl dlouho vyrovnaný, ale poté šel soupeř do vedení a zápas dotáhl do vítězného konce. Co se stalo?
Přestali jsme hrát naší hru a začali vymýšlet nesmysly. Místo toho, abychom hráli jednoduše, začali jsme chodit do kombinací a to nevycházelo. Nemyslím si, že byly Litoměřice lepší, ale po našich chybách se jednoduše dostávaly k puku a držely ho. Naopak my jsme si nedokázali vytvořit téměř nic.

Do brány šel junior David Stahl, byla to jeho premiéra. Jak se vám líbil jeho výkon?
Nastoupil v těžké situaci, za nepříznivého stavu. Svou část utkání odchytal perfektně a byla na něm viditelná jistota. Nebál se těžkých situací a vedl si opravdu dobře.

Co si vzít ze zápasu s Litoměřicemi do dalšího utkání?
Musíme si z toho vzít ponaučení. Nemůžeme zkrátka hrát prvních osmnáct minut. I když jsme dostali gól v naší přesilovce, nesměli jsme pak přestat hrát. 

Kdyby vám kdysi nevyšla hokejová kariéra, čím byste se živil?
Hokej hraji od pěti let a věděl jsem, že se mu budu muset nějakým způsobem dál věnovat, protože jsem nic jiného v podstatě neuměl. Mimo to jsem sice vystudoval a věnuji se tomu během volna, ale jsem rád, že se živím hokejem.

A co děláte ve volném čase?
Spím (směje se). Také si rád čtu knihy, koukám na filmy nebo se jdu projít. Zkrátka typické věci, které dělá člověk mimo domov. V Kladně se mi líbí.

Lukáš Jůdl

cetkovskypatri

Cetkovský patří v poslední době k málu kladenských střelců