V hale BIOS proběhl minulou neděli ženský fotbalový turnaj WINTER CUP 2016. Povedené akce se zúčastnily domácí GIN TEAM (Libušín), dva celky z Dobrého Pole, dva týmy Dukly Praha, Policejní reprezentace žen, Sezimovo Ústí, Tuklaty, Malešice, Teplice, Cheb a mladé dívky Slavie Praha. 

Turnaj byl rozlosován do třech základních skupin po čtyřech týmech. Po odehrání základních skupin vznikla na základě bodů a skore velká tabulka všech dvanácti družstev. První čtyři celky postoupily přímo do čtvrtfinále, zbylých osm si o něj zahrálo předkolo. 

Domácí GIN TEAM pod vedením kapitánky Mareškové, jinak záložnice Libušína, čekala těžká skupina. "Na úvod děvčata vyzvala Slavii Praha a ač se jednalo o mladší holky, převaha byla jasná a GIN TEAM prohrál 0:4. V dalším zápasy chtěly holky uspět proti Tuklatům ale stále se nemohly dostat do herní pohody a po další prohře, tentokrát 0:3, to nevypadalo vůbec dobře," říká Roman Zeisl, pořadatel turnaje, a pokračuje: "Naštěstí přišel úspěch v posledním kole, kdy si po vítězství 3:0 nad jedním z týmů Dobrého Pole zajistily v tabulce dvanácti krásné šesté místo, které pro ně v předkole znamenalo souboj s Duklou Praha."
V utkání se Dukla dostala rychle do vedení, ale pak se hra vyrovnala a v závěru GIN TEAM začal soupeře tlačit a po tečované střele Jeskinové se dočkal vyrovnání. Následovaly penalty, které ve čtvrté sérii dopadly lépe pro Duklu. GIN TEAM se tak s turnajem loučil a obsadil konečné deváté místo. 

Od začátku bylo jasné, že o medaile bude bojovat čtveřice z Malešic, Slavie, SKPŠ Praha a Tuklat, a to se také stalo. Krásná kombinační hra těchto týmů je dovedla až do semifinále, kde Policejní reprezentace vyřadila malešické Pandy a Slavie si poradila s Tuklaty. Ze třetího místa se pak radovaly Pandy a těsné vítězství 2:1 znamenalo triumf pro Slavii. 

"Po turnaji se nám dostalo pozitivních ohlasů a i já jsem s průběhem velice spokojený. Vše dopadlo dobře a už se těším na další akce. Tou nejbližší je nedělní turnaj mužů ve sportovní hale od 12.30 do 22 hodin a v lednu pak znovu turnaje žen a mužů," dodává Roman Zeisl.

- red -