Mladým Rytířům se sice v juniorské extralize momentálně nedaří, jak by si představovali, ovšem když projdete statistiky, uvidíte na předních místech jména kladenských hráčů. V kanadském bodování je z nich nejvýše Křeša Schildhabel (19). 

Vám se bodově daří, ovšem celý tým se oproti úvodu sezony propadl tabulkou na místa mimo play off. Proč se nedržíte ve vyšších patrech?
To bych taky rád věděl. Problém je hlavně v naší střelbě. Přestřílíme soupeře, ale nedaří se nám z té spousty šancí dávat tolik gólů, abychom vyhrávali. Jinak jsme na tom zhruba stejně, jako když jsme hráli v tabulce nahoře. 

Třeba šli vaši soupeři výkonnostně nahoru a vám ty góly už tolik dávat neumožňují…
Je to možné, ale já zase takový rozdíl ve výkonech mezi námi a mužstvy, co jsou v tabulce nad námi, nevidím. My si dokážeme vypracovat vyložené šance, v tom nám moc soupeři nebrání. Ostatní proti nám ty šance proměňují, i když mají třeba jen dvě nebo tři za zápas. Možná už neblokujeme tolik střel jako dřív. Věřím, že se všechno co nejdřív zase obrátí na naši stranu.

Oslabují vás odchody některých hráčů do áčka?
Samozřejmě, s nimi v mužstvu se cítíme líp (usmívá se). S jejich absencí se musíme vypořádat jako tým a jako tým zabrat. I bez nich se musíme dostat mezi osmičku pro play off. Máme na to. 

Je velký rozdíl mezi juniorkou minulé sezony, která hrála v play off velmi dobře, a tou současnou?
Většinu minulé sezony jsem promarodil, takže to nemůžu posoudit. Teď máme mladý tým s budoucností. 

V minulé sezoně jste si zahrál za áčko. Kdy se do něj vrátíte?
Makám na tom (směje se). Jenom herní sebevědomí v juniorech na to samozřejmě nestačí.

Jan Murárik