Pohledem jakoby děkoval hokejovému bohu, že jeho družina Rytířů se štěstěnou v zádech pokořila Třebíčské gólem v těsném závěru utkání. Z trenéra Pavla Patery po utkání očividně spadlo napětí.

 "Deka" je nadzvednuta a teď se začne zase vyhrávat?
Deka na nás byla ještě v době, kdy jsme dostali první gól. Pak to z nás spadlo a jsme vděční za tři body, které jsme uhráli se štěstím. To nám třeba chybělo v Jihlavě, kde domácí vyhráli podobným gólem, který jsme dali my Třebíči. Pět zápasů jsme prohráli částečně i proto, že nám chybělo štěstí. Teď jsme ho měli. Nikdo asi od nás nemohl po těch porážkách čekat, že budeme najednou předvádět krásný kombinační hokej. Věřím, že tuhle výhru potvrdíme hned v dalších zápasech.

Nehráli jste na krásu, ale přeci jen, bylo v zápase s Třebíčí něco, co se vám líbilo?
Mně se líbila celá první třetina až na poslední minutu. V té jsme si nepočínali dobře takticky. Spíše než bych zmiňoval, co se mi líbilo, tak jsem rád, jak hráči šli za vítězstvím. Toho si cením.

Proč jste nechali obránce Zelingra jen na střídačce?
Zotavoval se z rány, kterou dostal v Jihlavě a postupem času jsem ho nechtěl zmrzlého ze střídačky do zápasu pouštět. Byl připravený, kdyby bylo nutné ho poslat na led, ale stoprocentně fit nebyl. 

Jak se dívalo trenérovi na třebíčského Pekra, který je na Vysočině na rozehrání a gólem ukázal, že je opět při chuti?
Tipoval jsem, že nám gól dá (směje se). Jen ať je střílí dál, je to náš hráč, a když bude dávat góly, tak nám určitě v nejdůležitější fázi sezony pomůže. Jsem rád, že se mu daří, proto do Třebíče šel, aby se nastartoval. 

Nějaké další změny v nejbližší době chystáte?
Uvidíme...

 Jan Murárik