Pro téměř povinné tři body si zajeli Rytíři do Mostu. Na ledě posledního celku WSM ligy zvítězili před necelou pětistovkou diváků s převahou 6:3 (1:0, 5:2, 0:1).

Úvodních dvacet minut příliš vzruchu nepřineslo a nabídlo divákům nevalný hokej. Náznaky šancí oba brankáři likvidovali s přehledem, takže se branková síť napnula poprvé až v 18. minutě. Dlouhý pas z obranného pásma Kladna směřoval na hokejku Petra Tona, kterého nezastavil ani z branky odvážně vyjetý Petrásek a kladenský útočník pak celkem pohodlně zavěsil do opuštěné klece - 1:0 pro Rytíře.
Prostřední část zápasu už naprosto ovládli Kladenští, byť jako první měli ruce nad hlavou domácí, kteří ve 22. minutě srovnali skóre. O minutu později však opět vedlo Kladno. Tůma se prodral před branku, jeho střelu gólman vyrazil, ale na dorážku Kloze neměl nárok. V 27. minutě byl rozdíl ve skóre již dvoubrankový. V podstatě se zopakovala situace předcházející druhému kladenskému gólu - před Petráska se natlačil Přikryl, brankáře sice také nepřekonal, ale vyražený puk uklidil do sítě z bezprostřední blízkosti Strnad - 3:1 pro hosty. A aktivní Kladenští ještě neměli dost, ve 32. minutě těžili ze spolupráce nejzkušenějších hráčů. Ton zaregistroval před branku sjíždějícího Tenkráta, jeho přesná přihrávka našla hůl adresáta a ten se nemýlil. Zřejmě pod vlivem tříbrankového náskoku Rytíři trochu polevili a Most hned trestal - v 35. minutě se z buly dostal puk na hokejku Černého a jeho nepříliš prudká rána zapadla za Hanuljakova záda. Naštěstí Kladno téměř ihned zapnulo na vyšší obrátky a výsledkem byly dvě branky v rychlém sledu - v 38. minutě propálil z mezikruží domácího gólmana Kloz a o 80 vteřin později se mezi střelce zápasu zapsal Tůma.
V posledním dějství, v podstatě už rozhodnutého zápasu, hrálo Kladno jen to, co potřebovalo. Ubránilo několik přesilovek domácích a paradoxně inkasovalo v 50. minutě, kdy z těžkého úhlu vystřelil Havlíček a Hanuljak zpytoval svědomí...

Branky a nahrávky: 22. Řehoř (Mical, R. Veselý), 35. K. Černý (Divíšek), 50. Havlíček (Smolka) – 18. Ton (Ulrych), 23. J. Kloz (Tůma, Burger), 27. Strnad (R. Přikryl), 32. Tenkrát (Ton, Machač), 38. J. Kloz (R. Přikryl), 39. Tůma (J. Drtina, Burger)

HC Most: Petrásek – K. Černý, Drábek, Strejček, Šesták, Hora, Šefl, Rulík, Charousek – Kubinčák, Divíšek, Havlíček – Rod, Alinč, Smolka – Mical, Řehoř, R. Veselý – Trübenekr.

Rytíři Kladno: Hanuljak – Repe, J. Drtina, D. Růžička, Kehar, Ptáček, Ulrych – Tůma, Burger, J. Kloz – Jánský, R. Přikryl, Strnad – Ton, Machač, Tenkrát – Zikmund, Havlůj, Cetkovský.

- red -