Do kladenské sportovní haly dnes večer zavítají volejbalisté Benátek nad Jizerou. Méně atraktivní jméno soupeře vynahrazuje vidina „jasného“ vítězství domácích hráčů, kteří vedou extraligovou tabulku. A nezapomeňte s sebou vzít plyšovou hračku!

První Kladno by nemělo s Benátkami zaváhat, což je pro kladenské fanoušky důležité i z toho hlediska, že se s extraligovým volejbalem letos rozloučí. „Věřím, že se s námi přijde rozloučit plná hala, a že na palubovku po zápase z hlediště dopadnou stovky plyšáků,“ připomíná kouč Milan Fortuník charitativní akci. Za každou přinesenou plyšovou hračku má dotyčný divák či divačka vstup na utkání zdarma, a pokud plyšáka na konci utkání vhodí na hřiště, odevzdá ho tím dětem v kladenské základní a mateřské škole Korálek.

Co se soupeře týče, nabádá trenér k obezřetnosti. „Musíme si dát pozor na jejich smečaře a v žádném případě nesmíme Benátky podcenit. Slabinu u nich vidím v slabých blocích,“ dodal Milan Fotuník.

Hosté jsou v tabulce předposlední a v Kladně nemají co ztratit. „Do Kladna přijíždíme s respektem. Ovšem ještě jsme v téhle sezoně od nikoho vyloženě biti nebyli. Umíme dělat setboly, jen jsme jich zatím dokázali pramálo proměnit. A jestli na nás Kladenští vyrukují s náhradníky, budeme mít o to větší šanci uhrát aspoň bod,“ uvedl pro Vaše Kladno trenér hostí Pavel Třešňák.

Jan Murárik