Florbalisté Kladna se v rámci třináctého kola Tipsport Superligy vypravili do Střešovic. Soupeřem jim nebyl nikdo jiný než historicky nejúspěšnější český tým, šestnáctinásobný šampion Tatran Střešovice. Tatran Střešovice - Kanonýři Kladno 9:6 (5:1, 3:1, 1:4).

Úvod utkání přinesl rychlé vedení domácího celku, který se prosadil hned po třiceti vteřinách, když se po nešťastném odrazu při rozehrávce Pertlíka nemýlil účastník nedávného světového šampionátu Marek Beneš – 1:0. Utkání bylo od začátku relativně vyrovnané, ale chyby v obraně Kladna znamenaly navýšení skóre až na 4:0 po deseti odehraných minutách. Po čtvrtém obdrženém gólu Kladno vystřídalo brankáře, do branky přišel Cmíral místo Pecha. Záhy poté snížil Nushart po křížné nahrávce Přívary – 4:1. Oba týmy v druhé polovině prvního dějství zahodily několik dobrých šancí, až se v úplném závěru třetiny prosadili domácí, kteří využili chybného postavení kladenských hráčů – 5:1.

Vstup do druhé třetiny ovlivnila školácká chyba Kanonýrů, když si nepohlídali včasný příchod ze šaten a byli potrestáni dvouminutovým trestem za zdržování hry. Toho Tatran poměrně jednoduše využil a zvýšil stav vcelku vyrovnaného zápasu na 6:1. O čtyři minuty později se prosadil Kanonýr Michal Klápa, který vystihl rozehrávku domácích a po hezké individuální akci zavěsil – 6:2. V prostřední třetině mnoha zajímavých situací k vidění nebylo, oba týmy neproměnily několik dobrých šancí, ale Tatranu se podařilo dvě využít. Do šaten se tedy šlo za stavu 8:2.

Do posledního dějství trenéři stáhli hru na dvě formace a řádně je proházeli. Slivka se přesunul do obrany, do hry zasáhl náhradník Cvrček a poprvé po dlouhé době byla rozdělena trojice Soukup-Slivka-Richtr, které se příliš nedařilo. Kladno ani za jednoznačného stavu zápas nebalilo a tlačilo se dopředu, vytvářelo si tlak a mnoho šancí. Nutno ovšem dodat, že Tatran výrazně ubral a hrál na půl plynu. Hned po dvou minutách svým druhým gólem v utkání snížil Nushart – 8:3. Na tuto branku sice Tatran ještě odpověděl gólem na 9:3, ale poté už pálili pouze Kanonýři. Nejprve se dvěma góly prosadil Soukup, na jehož druhou branku nahrávala nová akvizice Kanonýrů Jan Řehoř, který předvedl pěknou individuální akci a v utkání byl celkově hodně vidět. V závěrečné hře bez brankáře ještě upravil skóre na konečných 9:6 Přívara.

Sestava Kladna: Pech (od 11. minuty Cmíral) – Schuller, Richtr O., Soukup, Slivka, Richtr T. – Burian, Pertlík, Louvar, Přívara, Nushart – Štechmüller, Řehoř, Klápa – Cvrček, Lacko, Bednář, Šťovíček, Běhal

Branky a asistence Kladna: 10:33 Tomáš Nushart (Dušan Přívara), 24:19 Michal Klápa (bez asistence), 42:04 Tomáš Nushart (Dušan Přívara), 50:49 Marek Soukup (Tomáš Cmíral), 54:34 Marek Soukup (Jan Řehoř), 58:28 Dušan Přívara (Michal Klápa)

Radek Šikola