Kladenští florbalisté v rámci čtrnáctého kola Tipsport Superligy přivítali pražské Bohemians. V zápase se hrálo o víc než jen o tři body do tabulky. Oba týmy spolu na dálku bojují o účast v play off a nyní se utkali v přímém souboji. Kanonýři Kladno - FbŠ Bohemians  5:6 (0:2, 0:1, 5:3).

Trenéři Kladna poslali do branky Cmírala, který v pátek na Tatranu podal výborný výkon. Od začátku točili pouze dvě formace, Bohemians tři. Hosté drželi míček na svých holích a kladenští borci vyráželi do rychlých protiútoků, na šance však byla hra poměrně vyrovnaná. Cmíral chytal výborně, ale v sedmé minutě nedokázal zachytit dobře mířenou střelu Zezulky – 0:1. Později byl zbytečně vyloučen Klápa za oplácení a hosté zvýšili na 2:0. Do konce první třetiny se ještě prezentoval krásným sólem domácí Řehoř, ale síť rozvlnit nedokázal.

Prostřední část zápasu by se dala charakterizovat jako festival zahozených šancí. Oba týmy neproměnily opravdu velké množství brankových příležitostí. Krátce před polovinou utkání byl vyloučen kapitán Kanonýrů Ondřej Richtr, který přehnal důraz u mantinelu. Kladno se však v oslabení ubránilo. Krátce po konci oslabení kladenský Soukup střelou z první málem zlomil břevno soupeřovi branky. Minutu před koncem druhého dějství si domácí neporadili s rychlým protiútokem Klokanů a neobsazený Bagin skóroval – 0:3.

Střelecký zmar pokračoval i v úvodu třetí třetiny, kdy oba týmy zahazovaly jednu šanci za druhou. Nová posila Kanonýrů Jan Řehoř se inspiroval kolegou Soukupem a také málem přepůlil břevno branky hostů. Střeleckou smůlu domácích protrhl ve 46. minutě Klápa, který se chytře vymotal z rohu a dopravil míček do branky – 1:3. Kladno vyvíjelo po celou poslední třetinu velký tlak, díky čemuž hosté hrozili z brejků. Tři z nich dokázali využít. Do této série vklínil svůj gól domácí Přívara, takže dvanáct minut před koncem byl stav 2:6. Ten vydržel až do 55. minuty, kdy trenér Zahalka odvolal brankáře a Kanonýři hráli v šesti. Během minuty a pětatřiceti vteřin Kladno třikrát rozebralo obranu Bohemky do posledního šroubku a stav byl 5:6. Zbývaly tři minuty, když si kapitán hostí Kindl vykoledoval dvouminutový trest za příliš vehementní protesty u rozhodčího a domácí rázem dostali velkou šanci na vyrovnání. To se bohužel nepovedlo, a tak si Klokani z Kladna vezou důležité tři body. 

Sestava Kladna: Cmíral (Pech) – Burian, Slivka, Louvar, Přívara, Nushart – Schuller, Richtr O., Soukup, Řehoř, Klápa – Pertlík, Cvrček, Lacko, Bednář, Richtr T., Štechmüller, Šťovíček

Branky a asistence Kladna: 45:24 Michal Klápa (Jan Řehoř), 47:15 Dušan Přívara (Tomáš Nushart), 54:33 Marek Soukup (Tomáš Nushart), 55:47 Dušan Přívara (Jan Řehoř), 56:08 Tomáš Nushart (Marek Soukup)

Radek Šikola