V sobotu zvítězili bez ztráty bodu ve Zlíně, dnes si tři body na své konto připsali i v Brně. Na půdě finalisty posledního play off kladenští volejbalisté vyhráli 3:0 (25:23, 25:23, 25:20).

Úvodní sadu pro sebe Kladenští rozhodli v jejím závěru. V něm nepomohli domácím ani skvělé bloky, ulejvka van Haarlema a Zajíčkovo eso z podání Brněnským vzaly vítr z plachet. Na příjmu v téhle fázi zápasu pomáhal výtečně Hýský.

Domácí ve druhém setu výrazně zlepšili servis, ale z vybojovaného náskoku se dlouho netěšili. Na šestnácti bodech začalo Kladno sbírat jeden míč za druhým a zastavilo se až na devatenáctce. Dvacátý druhý bod uhrál svému týmu z esa Křesťan a z domácích se vytrácelo sebevědomí stejně rychle, jak mlha nad Velkou Dobrou. A to Kladnu takřka nefungoval útok. "Děláme strašně moc chyb. Hrozně se nadřeme. Vinou rozhodčích stoupají emoce, chceme to co nejdřív ukončit," viděl zápas z palubovky před třetí sadou Adam Zajíček, bývalý hráč Brna. 

Třetí set se nesl v duchu vyladěných kladenských bloků či vytříbené techniky Hýského. Ten si z příjmu dokázal narazit balon o van Haarlema a poté ho položit, překvapivě velmi dobře také servíroval. Hosté měli občas problémy pouze s domácími blokaři. Brněnští kupili jednu chybu na druhou a hostům stačilo k výhře uhrát zhruba patnáct míčů. Kladno uhrálo jedenáctou výhru v řadě a k dalšímu utkání nastoupí v prvním lednovém týdnu na domácím hřišti. "Uvítáme vánoční přestávku, hráči už takzvaně šlapou zelí. Musíme ještě víc zapracovat na kondici," uvedl náročný kouč Milan Fortuník.

"Živelný volejbal Kladna se musí líbit. Tým má tři skvělé útočníky Hietanena, Křesťana a Hýského, k nim blokaře a kapitána Zajíčka," zhodnotil dosavadní kladenské působení televizní expert Ivo Dubš.

Sestava Kladna: Křesťan, Trojan, Hietanen, van Haarlem, Zajíček, Hýský, libero Sparidans, na střídání Dillien, Lenc, Syrůček.

Jan Murárik

tabubrno