Sérii porážek v posledních dvou kolech juniorka Rytířů zastavila dvěma výhrami a v hokejové extralize je mezi celky, kterých se může po základní části týkat boj o titul. Trenér Jindřich Lidický odmítá, že by měl být tým v krizi. Naopak, před Vánocemi vzhlíží k dalším bodům.

Měli jste krizi, nebo s vámi nehrálo štěstí?
Krizí bych tři porážky v řadě nenazýval. Potýkali jsme se s neúčastí některých opor a stále ještě řešíme marodku. Dal se logicky také v dlouhé sezoně čekat pokles formy. Na začátku soutěže jsme, kdy se nám zase extrémně dařilo, hráli kompletní a tak trochu nad své možnosti. Hrajeme na co máme a střed tabulky tomu zatím odpovídá.

Když jste minulý víkend porazili Zlín, prohlásil jste v kabině, že vaši hráči předvedli bezvadný výkon. Co je to za měřítko?
Řekl jsem to v kontextu absence většího množství hráčů. Hráli jsme na tři lajny a kluci ty výhry příkladně vybojovali. 

V prvních kolech jste byli mezi třemi nejlepšími, stačil by výkon proti Zlínu na současnou nejlepší trojici extraligy?
Těžko říct, například Plzeň jsme dvakrát porazili. Ze současné špičky jsme prohráli akorát s Brnem. 

Z vašeho týmu hraje v áčku několik mladíků. Zasloužili by si dostat šanci i další?
Trenéři áčka naše kluky sledují a vědí, koho si vybrat a u koho ještě počkat. Dva tři bych tam rád viděl, ale třeba jim to vyjde po sezoně a oni se zapojí s áčkem do přípravy. 

Nyní vás čekají zápasy ve Zlíně a Olomouci. Je reálný bodový zisk?
Uvidíme, jak se nám na velkém zlínském hřišti podaří eliminovat jejich šikovné hráče. Olomouc je nevyzpytatelná, i když u nás dostala osm gólů, byl to vyrovnaný zápas. Ale nějaké body tam sebrat jedeme. Jsme domluveni s trenéry staršího dorostu, že některým jejich hráčům dáme příležitost.

Jan Murárik