Jeho tým popírá odborné teorie, kde by mělo volejbalové Kladno v téhle fázi sezony být. Říkalo se, že někde na pokraji play off. Omyl. Vede extraligu s luxusním náskokem! Trenér Milan Fortuník jen krčí rameny a tvrdí, že kluci ještě nepředvedli maximum…

Je v silách některého ze soupeřů v extralize Kladno porazit v jeho současné formě a při plném zdraví kádru?
Může (směje se) a obávám se, že to nastane hned v novém roce, kdy jdeme na ty nejtěžší soupeře. Hrajeme s nimi třikrát venku. Pokles formy musí logicky nastat. Tím, že už máme účast v bojích o titul jistou, můžeme se v klidu připravovat na Český pohár a právě play off. 

A co když se výpadek formy nedostaví?
V takovém případě je málo pravděpodobné, že by nás někdo z extraligy jasně porazil. Byl by to sportovní zázrak, který v minulé fotbalové sezoně dokázal anglický Leicester. 

Už jste předvedli herní maximum, nebo máte rezervy a neukázali jste soupeřům, čeho jste ještě schopni?
Maximum jsme ještě nehráli. Na optimální výkon jsme zatím nedosáhli. Sám jsme zvědavý, co nebo kdo nás donutí ho zahrát.

Čím jste překvapili soupeře nejvíc?
Asi rychlou nahrávkou. To, že dokážeme hrát tak rychle, jak hrajeme, zřejmě nikdo nečekal.

Ještě jste v této sezoně nehráli pátý zkrácený set. V něm se pozná i psychická odolnost týmu…
Loni jsme zkrácené sety dokázali ubojovat. I tenhle tým na to má, aby v nich vítězil. Otázkou je, jak to bude vypadat v případě, kdy začneme plnit marodku. Je nás pořád málo a zatím se nám nepodařilo nikoho vhodného na doplnění kádru sehnat. Stále na tom pracujeme. Trošku mě v minulých dnech zaskočilo, že jsem se nedohodl s blokařem Borkem Foktem na jeho návratu do základního týmu. Nedá se nic dělat, to je život. V novém roce začínáme čtrnáctého ledna v Českých Budějovicích a šestnáctého hostíme v televizním utkání ČZU.

Měli jste původně hrát o týden dřív. Nenaruší vám prodloužení herní pauzy rytmus přípravy?
Nenaruší a já jsem naopak rád, že jsme přesunem zápasu získali týden navíc. Aspoň doladíme to, co bychom jinak nestihli.

Jan Murárik

volkladensti

Kladenští hráči se o extraligové pauze věnovali volejbalovému potěru

volselfie

Selfie na konci hodně úspěšného roku

volpred

Před Vánocemi se uskutečnilo setkání s fanoušky a příznivci klubu

voltreninky

Tréninky si v těchto dnech volejbalisté zpestřují dřinou ve Fit Effectu