Finsense, tak s jmenuje vítěz sedmnáctého ročníku populárního kladenského turnaje ve futsale, který pořádají Josef a Josef neboli otec a syn Fujdiarové. A právě mladší Josef slavil na konci triumf.

Tým Finsense ve finále porazil mužstvo Hotel Kladno 2:1. V obou týmech se to jen hemžilo skvělými fotbalisty či futsalisty. Za vítěze nastoupili kromě Fujdiara například Abrham, Kaválek či Výborný. Za poražené finalisty Kalina, bratři Procházkové nebo Aleš Hejkal.
Turnaj začalo dvanáct účastníků ve třech skupinách, poté tři nejlepší z každé z nich vytvořili tři čtvrtfinálové skupiny.
„Turnaj je čím dál více vyrovnaný, už téměř nenajdete slabého soupeře. Jen Kamenné Žehrovice to podle mne zbytečně brzy zabalily," uvedl po akci Josef Fujdiar starší.
A díky zkušeným fotbalistům bylo potěšením i pro diváky sledovat jejich umění při futsale. Nechybělo ani správné sportovní drama. Vždyť v několika utkáních se měnilo skóre v posledních vteřinách. Například tým 86tky Forever v čele s gólmanem „Týsou" Tesařem, před kterým mimo jiných hráli Tonda Holub s Lukášem Křečkem. Tahle parta dokázala v závěrečných vteřinách prohrát vyhrané utkání s Rakovníkem, což ji stálo postup.
„Někdy to holt nevyjde. Loni třeba kraloval Best, letos se do finále nedostal. Ebárna Jirky Veselého dosáhla čtvrtým místem asi svého maxima. Ve sportovní hale se sešla plejáda velmi známých kladenských fotbalistů. Je znát, že už berou Kladenští turnaj jako svou srdcovou záležitost. To mě, jako organizátora těší," dodal Fujdiar.
Jan Murárik

semifinále:
Best – Finsense 1:3
Hotel Kladno – Ebárna Boys 5:0
o 3. místo:
Best – Ebárna 3:1

finále:
Finsense – Hotel 2:1
další pořadí:
5. Krušovice
6. All Stars
7. Los Kujonos
8. Hanuščíkovci
9. 86tky Forever
10. Brazil
11. Slatina
12. Kamenné Žehrovice

fujdiar2

Elita Hotelu - zleva Hejkal, Kalina a Procházkové

fujdiar3

Kalinův herní přehled ke zlatu nestačil

fujdiar4

Míč si zkušeně pokrývá Honza Čurda

fujdiar5

Navzdory věku některých hráčů se hrálo i ve vysokém tempu...

fujdiar6

Třetí v modrém chtěli fotku s poraženým soupeřem

fujdiar7

Viítězný tým Finsense