Slavný hokejový zápas Retro 2016 se uskuteční dnes na hlavní ploše kladenského zimního stadionu. Už tradičně se v něm střetnou týmy HC Kovárny a fotbalová FC Čechie Velká Dobrá. Duel začíná v 17.00. Přijďte fandit legendám kladenského sportu.

Nejde jen o klasický hokejový mač. Doberští fotbalisté budou hrát v normální hokejové výstroji, ovšem hráči Kováren obléknou starou hokejovou výstroj, brusle, budou hrát se starými hokejkami a gólman Kolísek si ve vypůjčené retro výzbroji zachytá v opačném gardu, než chytal celou svoji kariéru.
V dresu Kováren se můžete těšit na známé kladenské veterány jako Radka „Lotara" Knotka, Jirku Dudáčka, Zdeňka Folprechta, Honzu a Ondru Kruliše, Martina Suka, nebo nepostradatelného obránce Ládu Náprstka. Družstvo Kováren dále posílí například mistr republiky v ploché dráze Eduard Krčmář, fotbalista Tomáš Procházka, mistr republiky v thajském boxu Robert Kurka nebo třeba frontman skupiny The Beatles Revival z Kladna – Luděk Maulis, díky jehož fantastickému gólu zvítězili v loňském roce Kovárny těsně 7:6.
Výsledek ovšem není to nejdůležitější. Jde o dobrou náladu, hokejovou show a jak už to v HC Kovárny bývá – hlavně o kvalitní občerstvení. K dispozici pro všechny hráče i diváky utkání bude 15 litrů svařáku, něco málo rumu a žehrovické Chili Con Carne, o kterém i legendární kladenský hokejista Milan „Balík" Nový prohlásil, že je drsnější než Bobby Orr! Rozhodně si tuto kolosální hokejovou událost nenechte ujít.
Jan Murárik

retro2

V utkání se představí Jan Kruliš, hokejová legenda a komentátor Vašeho Kladna